Καταστράφηκαν κτήματα με αχλάδια στα Πλατανούλια δίπλα στον Πηνειό

HomeΤΟΠΙΚΑ

Καταστράφηκαν κτήματα με αχλάδια στα Πλατανούλια δίπλα στον Πηνειό

σαμερ εκλογες τυρναβοσ

Ο Πηνειός μετά τα στενά της Αμυγδαλέας υπερχειλίζοντας προς τον κάμπο παρέσυρε και κατέστρεψε και φυτικό κεφάλαιο κατά μήκος της κοίτης σε κτήματα των Πλατανουλίων μέχρι και στα Δέντρα.

Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική στα αχλάδια και άλλες καλλιέργειες φρούτων, αλλά και σε βαμβάκι, τριφύλλι, καλαμπόκι, μήλα, αμπέλια, και ροδάκινα.

Ειδικά στα γραμμικά σχήματα κατέρρευσαν όλες οι σειρές ξεπατώθηκαν δέντρα και όλη η εγκατάσταση που στοιχίζει χιλιάδες ευρώ.

Όπως μας είπε χαρακτηριστικά αγρότης – γεωπόνος της περιοχής ” αυτό κάποτε ήταν το κτήμα μου… Τώρα μόνο λάσπη και καταστροφή.”

Ακόμα και οι ετήσιες καλλιέργειες είναι δύσκολο να προετοιμαστούν για σπορά σιτηρών αφού οι αγρότες εκτιμούν ότι θα αργήσει πολύ η αποστράγγιση. Οι παραγωγοί κάνουν αιτήσεις στον ΕΛΓΑ για καταστροφή παραγωγής και φυσικού κεφαλαίου και αναμένονται άμεσα οι εκτιμήσεις.

Τα χτυπήματα στο εισόδημα των αγροτών της περιοχής μας είναι αλλεπάλληλα και δύσκολα θα ανακάμψουν.

Δείτε στο βίντεο από την καταστροφή:

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.