Κατασκευή νέων πεζοδρομίων στην είσοδο του οικισμού Όσσας

HomeΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Κατασκευή νέων πεζοδρομίων στην είσοδο του οικισμού Όσσας

Ένα ακόμη έργο, που αφορά την περιοχή της Όσσας, υπέγραψε ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης με την εργοληπτική επιχείρηση «ΤΣΑΤΣΙΟΣ Κ. ΙΩΑΝΝΗΣ».

Πρόκειται για το έργο “κατασκευή νέων πεζοδρομίων στην είσοδο του οικισμού Όσσας της Δημοτικής Ενότητας Νέσσωνος”. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 49.340,23 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και θα βαρύνει τις σχετικές πιστώσεις των ΚΑΠ Επενδυτικών Δαπανών του προϋπολογισμού του Δήμου Τεμπών έτους 2023.

«Ένα ακόμη σημαντικό έργο ουσίας, που συμβάλλει στην ανάπλαση και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του οικισμού Όσσας, γίνεται πραγματικότητα. Οφείλω να ευχαριστήσω τους Υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας που κατάφεραν να ολοκληρώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τη μελέτη και έτσι να μπορέσουμε να αναθέσουμε και υλοποιήσουμε ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Οι εργασίες της συγκεκριμένης σύμβασης προβλέπεται να ξεκινήσουν στις αρχές Απριλίου. Μέλημά μας ως δημοτική Αρχή είναι να μην μένουμε στα λόγια, αλλά να μιλάμε με έργα”, σημειώνει ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης.

Οι εργασίες που προβλέπεται να εκτελεστούν είναι οι ακόλουθες:.
1. Αποξήλωση κατεστραμμένων κρασπέδων με τα ρείθρα τους
2. Καθαιρέσεις άοπλου και οπλισμένου σκυροδέματος
3. Εκσκαφές, όπου απαιτείται (π.χ. κατασκευή νέου πεζοδρομίου), σε βάθος τέτοιο ώστε η τελική στάθμη του κατασκευαζόμενου πεζοδρομίου να διαμορφώνεται στα +0,15m από εκείνη του ρείθρου. Μέσο βάθος εκσκαφής 0,30m
4. ∆ιάστρωση διαβαθμισμένων θραυστών αδρανών υλικών, σε συμπιεσμένο πάχος 0,10m στις θέσεις κατασκευής νέων πεζοδρομίων
5. ∆ιάστρωση βάσης σκυροδέματος C16/20 και πάχους 0,10m, οπλισμένο με χαλύβδινο δομικό πλέγμα
6. Κατασκευή των ρείθρων καθώς και η κατασκευή βάσεως των κρασπέδων, από σκυρόδεμα C16/20. Θα διασφαλίζεται η κατάλληλη κλίση για την απορροή των ομβρίων
7. Τοποθέτηση νέων κρασπέδων, πρόχυτων, από σκυρόδεμα C16/20
8. Πλακόστρωση με πλάκες αντιολισθηρές, από σκυρόδεμα, διαστάσεων 40×40
9. Κοπή ή εκρίζωση μεμονωμένων θάμνων, ή κορμών κομμένων δένδρων οι οποίοι έχουν παραμείνει στα πεζοδρόμια και εγκυμονούν κινδύνους κατά τη βάδιση.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.


Κοινοποιήστε: