Καταγγελία αναγνώστριας για άγρια επίθεση σκύλου σε αυτή και το σκυλάκι της στον Τύρναβο

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Καταγγελία αναγνώστριας για άγρια επίθεση σκύλου σε αυτή και το σκυλάκι της στον Τύρναβο

Ποιος να το πιστέψει ότι ο κοιμισμένος αυτός σκύλος της φωτογραφίας σε λίγα λεπτά έγινε βίαιος και επιθετικός.

 

 

Φίλη αναγνώστρια μας καταγγέλει στο TirnavosPress το περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στον Τύρναβο κοντά στην παλιά ΔΕΗ:

Πρωί όπως κάθε μέρα η βολτίτσα με το σκύλο μου ένα μικρό κανίς γύρω από το τετράγωνο. Το σκυλί της. Φώτο μόνιμος κάτοικος της περιοχής μεγαλόσωμο μεν αλλά όχι επιθετικό. Σήμερα όμως για κάποιο λόγο εκδήλωσε επιθετική βίαιη συμπεριφορά.

Ενώ είμασταν σε απόσταση ασφαλείας για να μην ενοχλήσουμε τον τετράποδο φίλο μας σηκώθηκε το θεριό έβγαλε τα δόντια του με γρυλίσματα απειλητικά και έτρεξε την απόσταση που μας χώριζε και επιτέθηκε στο σκυλάκι μου που δεν πρόλαβα να το πάρω αγκαλιά και το άρπαξε από το πόδι. Πανικόβλητη έβαλα το σώμα μου μπροστά ρισκάροντας την ακεραιότητα μου και προσπαθούσα να το κατευνάσω αλλά μάταια επιτέθηκε και σε μένα.

Κατάφερα να πάρω τον λιπόθυμο σκυλάκο μου αγκαλιά, υπερήλικας γαρ τα χρειάσθηκε, και ορμάει πάνω μου αρπάζει το λουρί του τον ρίχνει κάτω με εμένα να προσπαθώ να βρω τρόπο αναίμακτης διαφυγής.

Για καλή μου τύχη κάποια άλλα σκυλιά μεγαλόσωμα που εμφανίσθηκαν με γαυγίσματα απέσπασαν την προσοχή του από εμάς και πρόλαβα να μαζέψω τον σκύλο μου λιπόθυμο με μάτια κλειστά και χωρίς καμία αντίδραση και να τρέξω μακριά. Στη ασφάλεια του σπιτιού μας κατάφερα συνέφερα το σκυλάκι μου. Σε ανάλογες περιπτώσεις να κρατάτε αγκαλιά το ζώο με την καρδιά του να ακουμπάει στην δική σας. Η καρδιά τους αποκτά ρυθμούς της δική σας καρδιάς.

Το παραπάνω περιστατικό δεν έχει σκοπό να κατηγορήσω το τετράποδο που προφανώς για κάποιο λόγο άλλαξε συμπεριφορά. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί το σημαντικό είναι να μην εκφράζονται με ανάλογο τρόπο και αυτό γίνεται οργανωμένα με τακτική παρακολούθηση τους.

Είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει μιας και δεν μπορούν να περιοριστούν κάπου. Σκέφτηκε στη θέση μου να ήταν κάποιος άλλος που δεν είχε την δική μου εμπειρία και ψυχραιμία με τα ζώα. Καταλήγοντας τα χρειασθήκαμε και εγώ και το σκυλάκι μου.

Ακόμα και με κακοποιητική συμπεριφορά το αδέσποτο μπορεί να του έχει ξυπνήσει αισθήματα για εμάς άγρια, γι’ αυτό απλά ύπαρξης…

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.