HomeΛΑΡΙΣΑ

Η καλοκαιρινή ραστώνη της τωρινής διοίκησης της ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας έλαβε τέλος

Η καλοκαιρινή ραστώνη της τωρινής διοίκησης της ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας έλαβε τέλος

Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας

 

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Η  τωρινή διοίκηση της  “ΔΑΚΕ” καθηγητών του ν. Λάρισας μετά από δύο μήνες αφωνίας για όλα όσα συμβαίνουν στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε ν. Λάρισας, αφού «ξύπνησε» από τον λήθαργο στον οποίο είχε πέσει, έβγαλε ανακοίνωση για τις τοποθετήσεις των συναδέλφων εκπαιδευτικών, στην οποία διατείνεται ότι όλα έχουν γίνει καλώς από την πλευρά της διοίκησης  και (ότι) για όλα φταίνε οι αιρετοί των Α.ΔΗ.Κ.

Είναι βέβαια, δικαίωμα αναφαίρετο της τωρινής διοίκησης της  “ΔΑΚΕ” Καθηγητών του ν. Λάρισας να έχει αυταπάτες, αλλά παράλληλα είναι ηθικά ανεπίτρεπτο να εξαπατά τους συναδέλφους/ισσες . Για την αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι για την ταλαιπωρία των συναδέλφων εκπαιδευτικών οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά την προσωρινή διευθύντρια  Δ.Ε. Λάρισας:

  • Γιατί δεν εφάρμοσε την ισχύουσα νομοθεσία για την προθεσμία των 5 ημερών για την υποβολή των δηλώσεων προτίμησης από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς
  • Γιατί έδωσε παράτυπα παράταση στην διαδικασία υποβολής των δηλώσεων 40΄λεπτά μετά τη λήξη της προθεσμίας, που η ίδια παράτυπα είχε ορίσει (για να εξυπηρετήσει τους συναδέλφους!!!).
  • Γιατί δεν ανακοίνωσε τα στοιχεία με τα μόρια εντοπιότητας και συνυπηρέτησης των συναδέλφων πριν από την διαδικασία τοποθέτησης, αλλά εκ των υστέρων,  τον Αύγουστο!!!

Όλες αυτές οι παρατυπίες της  προσωρινής  διευθύντριας   Δ.Ε. Λάρισας (με τη συναίνεση των διορισμένων μελών του Π.Υ.Σ.Δ.Ε ν. Λάρισας) :

  • στέρησαν οργανικές θέσεις από συναδέλφους εκπαιδευτικούς
  • ταλαιπώρησαν χωρίς λόγο τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς κατακαλόκαιρα, αφού η προσωρινή διευθύντρια Δ.Ε. Λάρισας αρχικά αποφάσισε την κατάθεση χειρόγραφων αιτήσεων τοποθέτησης σε λειτουργικά κενά και εκ των υστέρων αποφάσισε να μη τις λάβει  υπ΄όψιν και να κατατεθούν νέες!!!

Οι αιρετοί στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο έχουν σκοπό:

  • Να προασπίζονται τα συμφέροντα των συναδέλφων/σων,
  • Να ελέγχουν την διοίκηση για τυχόν παρατυπίες και κακή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Αυτά ακριβώς έκαναν και οι δύο αιρετοί των Α.ΔΗ.Κ. Ως όφειλαν, ενημέρωσαν την προσωρινή διευθύντρια Δ.Ε. Λάρισας και πρόεδρο του Π.Υ.Σ.Δ.Ε Λάρισας, καθώς και τα δύο διορισμένα μέλη του Π.Υ.Σ.Δ.Ε (που σύμφωνα με τη ¨ΔΑΚΕ¨ είναι το μάτι και το αυτί του κλάδου!!) για τις παρατυπίες που υπήρχαν στην πρόσκληση ( παρ. 6 και παρ. 7 άρθρο 15 του Π.Δ.50/96) για τις δηλώσεις προτίμησης και την παράτυπη παράταση στην υποβολή των δηλώσεων και, όταν δεν κατέστη δυνατόν να διορθωθούν λόγω άρνησης της πλειοψηφίας του Π.Υ.Σ.Δ.Ε, προσέφυγαν στον Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας και στον Εισαγγελέα, στους οποίους  και τα κατήγγειλαν .

Πού ήταν η τωρινή Διοίκηση της  “ΔΑΚΕ” Καθηγητών Λάρισας όλο αυτό το διάστημα;  Δεν ενημερώθηκε  από τα διορισμένα μέλη του Π.Υ.Σ.Δ.Ε  (το μάτι και το αυτί του κλάδου!!!!!); Θεώρησε, όπως φαίνεται, ότι όλα γίνονταν  σύμφωνα με το νόμο για το καλό των συναδέλφων.

Τους συναδέλφους, που αρχικά πήραν οργανική θέση και στο τέλος την έχασαν, επειδή  προέβησαν σε τροποποίηση της δήλωσης μετά την παράταση, δικαίωμα  που παραχωρήθηκε από την προσωρινή διευθύντρια Δ.Ε. Λάρισας, ποιός θα τους στηρίξει; Πού θα βρουν το δίκιο τους;

Τη συνάδελφο, που αν και πρώτη στα μόρια, δεν πήρε την πρώτη της προτίμηση, επειδή η πλειοψηφία του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας απέρριψε την ένστασή της, ποιός θα τη στηρίξει και θα την υπερασπιστεί για την αδικία που υπέστη;

 Πού είναι η Ε.Λ.Μ.Ε ν. Λάρισας να στηρίξει και να  υπερασπιστεί τους αδικημένους συναδέλφους; Προφανώς, είναι οι παράπλευρες απώλειες των λαθών της προσωρινής διευθύντριας Δ.Ε. Λάρισας  και δεν έχουν καμία αξία ούτε για την τωρινή διοίκηση της “ΔΑΚΕ” Καθηγητών Λάρισας, ούτε για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας.

Οι συνάδελφισσες/οι  έχουν αντιληφθεί ότι χωρίς την παρουσία των δύο (2) αιρετών των Α.ΔΗ.Κ. στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε Λάρισας  δεν θα είχε γίνει γνωστό το θέμα και εννοείται ότι δεν θα είχαμε ως κλάδος κανένα λόγο σε όλα όσα παράτυπα συνέβησαν.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ενοχλεί την τωρινή διοίκηση της  “ΔΑΚΕ” Καθηγητών Λάρισας η παρουσία των αιρετών των Α.ΔΗ.Κ.  στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας, αλλά και η συνεχής παρουσία μας  στα τεκταινόμενα στο χώρο της εκπαίδευσης, εκφράζοντας με παρρησία τις θέσεις και τις απόψεις μας. Λειτουργούμε με αρχές και αξίες δημοκρατικά, σεβόμενοι την διαφορετική άποψη και στόχος μας  είναι πάντα η προάσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Για μας, τους αιρετούς των Α.ΔΗ.Κ., είναι αδιαπραγμάτευτη  η  προσήλωση μας στη νομιμότητα. Δηλώνουμε με απόλυτη  συναίσθηση  της ευθύνης  και της ηθικής υποχρέωσης  μας ότι θα υπερασπιστούμε με οποιοδήποτε κόστος και με κάθε πρόσφορο μέσον  τα δικαιώματα όλων των  εκπαιδευτικών που εκπροσωπούμε στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. ν. Λάρισας  και ότι  θα  καταγγέλλουμε τις παρανομίες της διοίκησης διεκδικώντας την πιστή εφαρμογή του νόμου από όλους τους εμπλεκόμενους στις θεσμικές διαδικασίες.

  Με την τωρινή διοίκηση της “ΔΑΚΕ” Καθηγητών Λάρισας δεν θα ξανασχοληθούμε.

Ας τους κρίνουν οι συνάδελφοι.

 

Η Συντονιστική Επιτροπή

Εύδαιμον το Ελεύθερον, Ελεύθερον το Εύψυχον (Θουκυδίδη, Περικλέους Επιτάφιος).

Λάρισα, 6-9-2021