Ημερίδα για την νέα ΚΑΠ πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Μαξίμ Τυρνάβου

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Ημερίδα για την νέα ΚΑΠ πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Μαξίμ Τυρνάβου

Η ομοσπονδία κτηνοτρόφων Θεσσαλίας διοργάνωσε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στο θέατρο ΜΑΞΙΜ στον Τύρναβο με θέμα την νέα ΚΑΠ.

 

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα Μπίλλη Απόστολου, του Δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, των Αντιδημάρχων Γιώργου Σακούτσιου και Χριστόφορου Κατσαρού, του προέδρου της Ομοσπονδίας Γιάννη Γκουρομπίνου και πολλών νέων κτηνοτρόφων, οι ομιλητές καθηγητές Τσιμπούκας και Βλάχος ανέλυσαν τη νέα ΚΑΠ με κύριο στόχο της ημερίδας την πλήρη ενημέρωση των κτηνοτρόφων. 

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου στην ομιλία του και ως ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας κτηνοτρόφων εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκαν στον Τύρναβο οι άνθρωποι που σχεδίασαν, έχουν άποψη και μπορούν να απαντήσουν σε χρήσιμα ερωτήματα για την νέα ΚΑΠ ενώ ως δήμαρχος τόνισε ότι με οποιοδήποτε τρόπο προσπαθεί να στηρίξει την κτηνοτροφία καθώς και πως έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες τροποποίησης του ΓΠΣ, του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Τυρνάβου, γιατί με το υπάρχον μπορούσαν να λειτουργήσουν οι κτηνοτροφικές μονάδες με περιορισμένο αριθμό ζώων, ώστε να είναι πλέον ανοιχτό. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μπίλλης Απόστολος δήλωσε ότι ο κτηνοτροφικός κλάδος αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και με αυτήν την ημερίδα θα λυθούν πολλές απορίες που θα βοηθήσουν τους κτηνοτρόφους. 

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου και ο καθηγητής στις ομιλίες τους ανέλυσαν τα νέα δεδομένα που προκύπτουν και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου είπε χαρακτηριστικά ότι πλέον ο χρυσός για της περιοχή μας είναι κτηνοτροφία και ειδικά η αιγοπροβατοτροφια.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights