Με ηλεκτρονικό ραντεβού το χειρουργείο στο νοσοκομείο – Κόβεται το «Φακελάκι»

HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με ηλεκτρονικό ραντεβού το χειρουργείο στο νοσοκομείο – Κόβεται το «Φακελάκι»

σαμερ εκλογες τυρναβοσ

Τέλος στο «φακελάκι», το «πατροπαράδοτο» φιλοδοξεί να βάλει ο Θάνος Πλεύρης. Όπως εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση το πρόβλημα αυτό θα λυθεί μέσω των ηλεκτρονικών ραντεβού που θα κλείνουν οι ασθενείς για  χειρουργικές επεμβάσεις.

Η κεντρική ηλεκτρονική παρακολούθηση των χειρουργείων έχει στόχο να πατάξει δύο τεράστιες παθογένειες του συστήματος: το «φακελάκι» και τον τεράστιο χρόνο αναμονής για χειρουργείο. Τα ραντεβού αυτά θα κλείνονται  ηλεκτρονικά σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως εξήγησε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός υγείας, ο ασθενής θα βλέπει τα διαθέσιμα χειρουργεία, σύμφωνα με το μοντέλο των εμβολίων κατά το οποίο έμπαινε στην πλατφόρμα και έβλεπε τη διαθεσιμότητα και θα είναι απρόσωπα.

Ανέφερε επίσης ότι «το εθνικό σύστημα υγείας θα ενισχυθεί και σε προσωπικό με 6.000 θέσεις εργασίας. Θα ενισχυθεί και με στοχευμένες κατευθύνσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης που είναι 1,5 δισεκατομμύριο και στην επόμενη μέρα θέλουμε ένα σύστημα το οποίο πατώντας στο πως λειτούργησαν τα εμβόλια που ήταν μια επιτυχής διαδικασία να λειτουργήσει και η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια».

Υπενθύμισε επίσης ότι από 1η Αυγούστου ανοίγει ο προσωπικός γιατρός, το e-health.gov για τις εγγραφές των πολιτών.

[quads id=4]

πηγή