Η Γκρέις Κέλι φόρεσε το ομορφότερο νυφικό στην ιστορία

HomeΓΥΝΑΙΚΑ

Η Γκρέις Κέλι φόρεσε το ομορφότερο νυφικό στην ιστορία

Παρόλο που έχουν περάσει πάνω από εξήντα χρόνια από τον γάμο της Γκρέις Κέλι με τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό, το νυφικό που φόρεσε η χολιγουντιανή ηθοποιός παραμένει ανυπέρβλητο. Παραμένει το πλέον πολυπόθητο φόρεμα για τις γυναίκες που ονειρεύονται να παντρευτούν με ρομαντισμό και λάμψη.

Ο σχεδιασμός του μάλιστα δεν φέρει την υπογραφή κάποιου μεγάλου οίκου, αλλά ανατέθηκε από την Κέλι στην Helen Rose, μια βραβευμένη με όσκαρ ενδυματολόγο που εργαζόταν στα στούντιο των MGM.

Οι δύο γυναίκες συνεργάστηκαν στενά στη δημιουργία του φορέματος, όπου χρησιμοποιήθηκαν περίπου 400 μέτρα υφάσματος, ανάμεσα σε αυτά μια δαντέλα ηλικίας 125 χρόνων και σχεδόν 100 μέτρα μετάξι. Το βέλο, μήκους 80 μέτρων, σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αφήνει όσο το δυνατόν πιο ορατό το πρόσωπο της νύφης. Μόνο το κόστος των υλικών υπολογίζεται ότι ξεπέρασε συνολικά τα 6.000 σημερινά ευρώ, χωρίς να συνυπολογίσουμε σε αυτά τις αμοιβές της σχεδιάστριας και των 30 γυναικών που εργάστηκαν για έξι εβδομάδες για την κατασκευή του.

Το κάλυμμα κεφαλής που φόρεσε η Κέλι αντί για τιάρα κοσμήθηκε με δαντέλα, άνθη πορτοκαλιάς και μαργαριτάρια. Στη θέση της ογκώδους κατά κανόνα νυφικής ανθοδέσμης, η νύφη κράτησε ένα μικροσκοπικό μπουκέτο από κρινάκια.

Λόγω της μικρής διαφοράς ύψους ανάμεσα στην ηθοποιό και τον πρίγκιπα, η Κέλι φόρεσε νυφικές γόβες με χαμηλό τακούνι, μόλις 6 εκατοστών, σχεδιασμένες ωστόσο από τον David Evins, τον σχεδιαστή που έφερε τον τίτλο «Ο βασιλιάς της γόβας», και διακοσμημένες με δαντέλα και μαργαριτάρια.

Με εξαίρεση έναν αρθρογράφο που σχολίασε ότι το νυφικό φόρεμα της Κέλι ήταν όμορφο αλλά σε καμία περίπτωση ξεχωριστό, όλοι το χαρακτήρισαν μεγαλειώδες. Σήμερα ανήκει στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Τέχνης της Φιλαδέλφειας – μάλιστα πριν από μερικά χρόνια παρουσιάστηκε σε μια έκθεση που χαρακτηρίστηκε η πιο δημοφιλής του ιδρύματος.

 

Πηγή

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights