Η Γαλλία επιβάλλει λόκνταουν στις… κότες λόγω της γρίπης των πτηνών

HomeΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία επιβάλλει λόκνταουν στις… κότες λόγω της γρίπης των πτηνών

Η γαλλική κυβέρνηση αύξησε το επίπεδο κινδύνου για τη γρίπη των πτηνών στη χώρα σε «υψηλό» από «μέτριο», σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως την Πέμπτη, αναγκάζοντας έτσι τις πτηνοτροφικές μονάδες να κρατούν τα πτηνά σε εσωτερικούς χώρους σε όλη τη Γαλλία.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Γαλλία έχει καταγράψει αύξηση των κρουσμάτων γρίπης των πτηνών, αφού βίωσε τη χειρότερη κρίση της γρίπης αυτής πέρυσι, μεταξύ Νοεμβρίου και Μαΐου, με περισσότερα από 19 εκατομμύρια ζώα να θανατώνονται για να αναχαιτίσουν ένα σοβαρό στέλεχος της νόσου.

Από την περασμένη Δευτέρα και η βρετανική κυβέρνηση έχει επιβάλει απαγόρευση της παραμονής πουλερικών και άλλων πτηνών εκτός κλειστών χώρων, ως μέρος των μέτρων για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης επιδημίας γρίπης των πτηνών στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι κάτοχοι πτηνών θα πρέπει επίσης να ακολουθούν αυστηρά μέτρα ασφάλειας της υγείας των πτηνών, όπως απολύμανση ρούχων, υποδημάτων, εξοπλισμού και οχημάτων και τήρησης αρχείων θνησιμότητας.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter

πηγή

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights