Φωτιά πριν λίγη ώρα στο Δαμασούλι Τυρνάβου

HomeΤΟΠΙΚΑ

Φωτιά πριν λίγη ώρα στο Δαμασούλι Τυρνάβου

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα σε περιοχή με καλαμιές, έξω από το Δαμασούλι Τυρνάβου. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λάρισας και του Δήμου Τυρνάβου ήταν άμεση καθώς στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής με 5 άντρες και 2 υδροφόρες του Δήμου.

Σύντομα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Η φωτιά ξεκίνησε όταν κάποιος επιχείρησε να κάψει κάποια χόρτα και ξέφυγε από τον έλεγχο του. Ευτυχώς η φωτιά μετά την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών δεν επεκτάθηκε

Η περιοχή μας βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο κινδύνου πυρκαγιάς αυτές τις μέρες όμως οφείλουμε να τηρούμε τις οδηγίες προστασίας:

Αν βρίσκεστε στην ύπαιθρο

  • Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τους θερινούς μήνες.
  • Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι.
  • Αποφύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
  • Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.
  • Μην αφήνετε τα σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
  • Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

φώτο αρχείου