HomeΔΙΕΘΝΗ

Φαγητό σε εστιατόριο μέσα από ιαπωνικά φανάρια για να μην εκτοξεύονται σωματίδια

Φαγητό σε εστιατόριο μέσα από ιαπωνικά φανάρια για να μην εκτοξεύονται σωματίδια

Εδώ και λίγες ημέρες, το εστιατόριο του ξενοδοχείου Hoshinoya στο Τόκιο ξεκίνησε να προσφέρει δείπνα chochin με μία πολύ ιδιαίτερη διαρρύθμιση στα τραπέζια.

Τα φανάρια chochin είναι εδώ και καιρό μόνιμο χαρακτηριστικό των σημείων εστίασης αλλά και των επιχειρήσεων στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου· το ξενοδοχείο τα χρησιμοποίησε ως διαχωριστικά μεταξύ συνδαιτυμόνων σε τραπέζι.

Τα κατά παραγγελία κατασκευασμένα φανάρια κρέμονται πάνω από το κεφάλι του κάθε καλεσμένου, επιτρέποντάς του να βγάλει κατά τη διάρκεια του γεύματος την προστατευτική μάσκα του. Κύριος στόχος της ιδέας είναι να μπορούν οι παρέες να απολαύσουν συζήτηση στο τραπέζι χωρίς τον κίνδυνο να μην ακούν το τι ακριβώς είπε ο συνομιλητής τους ή να μην μπορούν να διαβάζουν τις εκφράσεις του προσώπου του άλλου.

Μπορούν ακόμη και να ανταλλάσσουν άφοβα δυνατές κουβέντες χωρίς να κινδυνεύουν από τα σταγονίδια – δυνητικούς φορείς του κορωνοϊού που θα εκτοξεύονται.

Το Hoshinoya Tokyo επέλεξε φανάρια που κατασκευάζει το παλιό και αναγνωρισμένο κατάστημα φαναριών Kojima Shoten, το οποίο είχε ιδρυθεί στο Κιότο την περίοδο Έντο. Έχουν διάμετρο 75 εκατοστών, ύψος 102 εκατοστών και διαθέτουν ένα μεγάλο διαφανές τμήμα από βινύλιο πάχους 0.15 χιλιοστών. Ενσωματωμένο φως φωτίζει απαλά το πρόσωπο όποιας/όποιου μπαίνει κάτω από το φανάρι.

Το «Tokyo Lantern Dinner», με α λα καρτ μενού που ακούει στο όνομα «Nippon cuisine ~ Fermentation ~», λαμβάνει χώρα σε ιδιωτικό χώρο με εμβαδόν 40 τετραγωνικά μέτρα, του οποίου ο αέρας ανανεώνεται πεντέμισι φορές την ώρα (η ιαπωνική νομοθεσία για θέματα δόμησης επιβάλλει ανανέωση μία φορά το δίωρο).

 

Πηγή