Έρχεται η Αυγουστιάτικη πανσέληνος

HomeΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έρχεται η Αυγουστιάτικη πανσέληνος

Θα αντικρίσουμε το «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου» στον ουρανό στις 12 Αυγούστου 2022.

 

Το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου, αλλιώς και «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου» έχει πάρει το όνομά του από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής που τη συγκεκριμένη μέρα ψάρευαν το συγκεκριμένο ψάρι -γνωστό και ως μουρούνα.

Η πανσέληνος του Αυγούστου πήρε το όνομα της από την οικογένεια ψαριών των οξυρρυγχίδων, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι οξύρρυγχοι, οι ούσοι, οι σκαφίρρυγχοι και οι ψευδοσκαφίρρυγχοι και υπολογίζονται συνολικά σε 25 είδη. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα ψάρια του γλυκού νερού, που τα κιλά τους μπορεί να φτάνουν και τα 900 κατ’άτομο. Επιβιώνουν σε γλυκά, υφάλμυρα και θαλάσσια νερά και πρόκειται για ψάρια ανάδρομα, ωοτόκα, μακρόβια που αποκαλούνται πολλές φορές και ως «ψάρια μαθουσάλες». Οι οξυρρυγχίδες συναντώνται στο Βόρειο Ημισφαίριο, στη Μαύρη Θάλασσα, σε εκβολές ποταμών της Ευρώπης, Ασίας και Βορείου Αμερικής, στη Μεσόγειο και σε περιορισμένη έκταση το Β. Αιγαίο Πέλαγος. 

Η γεμάτη πανσέληνος θα κορυφωθεί στην Ελλάδα στις 4:35 π.μ. την 12η του Αυγούστου.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.