HomeΛΑΡΙΣΑ

Επιτροπή Αγώνα Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης: 5 μήνες μετά την πλημμύρα, ούτε λύση έδωσαν στα προβλήματα, ούτε δέχθηκαν να μας συναντήσουν

Επιτροπή Αγώνα Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης: 5 μήνες μετά την πλημμύρα, ούτε λύση έδωσαν στα προβλήματα, ούτε δέχθηκαν να μας συναντήσουν

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Πλημμυροπαθών των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης (παλιών και νέων) επισημαίνονται τα εξής:

 

 

«Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, επιδιώκει να συναντηθεί με τον υφυπουργό κλιματικής αλλαγής και πολιτικής προστασίας, κ. Τριαντόπουλο, αλλά αυτός μας αποφεύγει συστηματικά.

Επανειλημμένα ζητήσαμε να κλεισθεί η συνάντηση μας, αρχικά μέσω του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, κ. Τζανακούλη, κατόπιν μέσω του προηγούμενου περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού, στη συνέχεια μέσω του βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Λαμπρούλη, αλλά ο κ. Τριαντόπουλος δεν καταδέχθηκε ποτέ να την ορίσει και να μας συναντήσει.

Ούτε όρισε συνάντηση στο κοινό αίτημα που διατύπωσαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και όλες οι Επιτροπές Πλημμυροπαθών της περιοχής.

Κατά τα άλλα διαλαλεί κι αυτός και όλα τα κυβερνητικά στελέχη, ότι έχουν ανοιχτές τις πόρτες των γραφείων τους. Για ποιούς άραγε;

Πάντως για την Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, είναι ερμητικά κλειστές όπως απέδειξε ο κ. Τριαντόπουλος.

Οπως κλειστά έχουν και τα αυτιά τους στα δίκαια αιτήματα των πλημμυροπαθών, αναμασώντας διαρκώς τα κούφια λόγια ότι τάχα είναι στο πλευρό μας.

Στην πραγματικότητα είναι απεναντί μας, αφού 5 μήνες μετά την πλημμύρα, οι εκατοντάδες πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, έχουμε αφεθεί μόνοι ουσιαστικά να ζούμε με τα προβλήματά μας.

Η κυβέρνηση έδωσε σε ένα μέρος και όχι σε όλους τους πλημμυροπαθείς κατοίκους ισογείων διαμερισμάτων, απο 1.200 έως 6.600 ευρώ, ενώ οι ζημιές είναι τουλάχιστον πενταπλάσιες σε αξία, αφού στην πλειοψηφία των ισογείων διαμερισμάτων, καταστράφηκε και πετάχθηκε το σύνολο της οικοσκευής, χώρια οι ζημιές σε τοίχους, πόρτες, ηλεκτρολογικά, κ.α..

Απέκλεισε όμως ετσιθελικά, απ’ αυτές τις αποζημιώσεις – ψίχουλα, όλους τους ιδιοκτήτες των υπογείων-αποθηκών (930), τα οποία πλημμύρισαν μέχρι το ταβάνι, προκαλώντας καθολική καταστροφή κάθε είδους χρήσιμων αντικειμένων που είχαμε, αξίας πολλών χιλάδων ευρώ.

Απέκλεισε επίσης απο αποζημίωση, τους κοινόχρηστους χώρους των εργατικών πολυκατοικιών (εισόδους, εξωτερικούς τοίχους, κοινόχρηστους χώρους υπογείων, ανσασέρ).

Δεν ικανοποίησαν το δίκαιο αίτημα μας για 100% αποζημίωση για την καταστραμένη οικοσκευή κάθε οικογένειας, είτε βρίσκονταν στο ισόγειο διαμέρισμα, είτε στο υπόγειο-αποθήκη. Το ίδιο και για την επισκευή των διαμερισμάτων, υπογείων και κοινόχρηστων χώρων, με την συνδρομή και του ΟΑΕΔ.

Δεν ικανοποίησαν το αίτημα μας για χορήγηση έκτακτου βοηθήματος 1.500 ευρώ σε κάθε πλημμυροπαθή οικογένεια, προσαυξημένο +300 ευρώ για κάθε παιδί, για κάλυψη των άμεσων αναγκών.

Δεν ικανοποίησαν το δίκαιο αίτημά μας για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για αναστολή πληρωμής λογαριασμών ρεύματος, οφειλών σε εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικό ταμείο για 1 χρόνο, για αναστολή πληρωμής για 1 χρόνο, δίχως προσαύξηση της οφειλής μας για τα διαμερίσματα στον ΟΑΕΔ.

Δεν ικανοποίησαν το αίτημά μας για την πραγματοποίηση ελέγχων για να διαπιστωθεί η στατική επάρκεια των εργατικών πολυκατοικιών, ούτε υπάρχει ενημέρωσηα να και πότε θα γίνει.

Δεν έχουν λύσει ακόμα το πρόβλημα της στέγασης των πλημμυροπαθών, που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα διαμερίσματά τους, αφού δεν έχουν να αγοράσουν νέα οικοσκευή, να αλλάξουν τις καταστραμμένες πόρτες, κλπ, εξακολουθώντας να μένουν σε ξενοδοχεία ή συγγενικά σπίτια.

Ούτε βέβαια έχουν κάνει τίποτα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, που το ίδιο το κράτος, έχτισε μέσα στην πλημμυρική ζώνη του Πηνειού.

Αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουμε οι 930 οικογένειες των πλημμυροπαθών στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης και όχι η ψεύτικη εικόνα που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και με τον κυβερνητικό εμπαιγμό. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την λύση όλων των προβλημάτων μας».

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.