Επίτιμος Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ ο Λαρίσης Ιερώνυμος

HomeΕΚΚΛΗΣΙΑ

Επίτιμος Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ ο Λαρίσης Ιερώνυμος

σαμερ εκλογες τυρναβοσ

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Χρήστου Κίττα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, η τελετή απονομής του τίτλου του Επίτιμου Διδάκτορος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

 

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής κ. Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και έκανε μία σύντομη αναφορά στο έργο και στην προσφορά του Σεβασμιωτάτου.

Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας κ. Εμμανουήλ Καραγεωργούδη.

Στην συνέχεια ανέγνωσε το ψήφισμα ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας, Μητροπολίτης Κρήνης και Πατριαρχικός Έξαρχος Μελίτης κ. Κύριλλος, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αν. Καθηγητή κ. Χρήστο Καραγιάννη.

Αμέσως μετά, ο τιμώμενος Επίτιμος Διδάκτωρ Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος ανέπτυξε την ομιλία του, με θέμα: « ” Οὐδὲν γάρ οὕτως ἴδιόν ἐστι Χριστιανοῦ, ὡς το εἰρηνοποιεῖν” (Μ. Βασιλείου, Ἐπιστολή 114, PG 32, 528B)».

*φωτο tirnavospress.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagram, Google News, YouTube και Twitter.

Με πληροφορίες από το romfea.gr