Επιστρέφουν οι Σαρακατσαναίοι στο Περτούλι για το 40ο αντάμωμα

HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επιστρέφουν οι Σαρακατσαναίοι στο Περτούλι για το 40ο αντάμωμα

Η καρδιά των Σαρακατσαναίων ξαναχτυπά στο Περτούλι Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Ιουνίου.

Οι Σαρακατσαναίοι… επιστρέφουν στο Περτούλι! – Η καρδιά των Σαρακατσαναίων ξαναχτυπά στο Περτούλι για το 40ο αντάμωμα.

 

Μετά από δύο και πλέον χρόνια εγκλεισμού, περιορισμών και κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω του κορωνοιού, φαίνεται ότι αίρονται οι απαγορεύσεις για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και διαμορφώνονται συνθήκες επιστροφής στην κανονικότητα.

Κανονικότητα που για εμάς τους Σαρακατσαναίους περιλαμβάνει, εδώ και τέσσερις δεκαετίες, το Πανελλήνιο Αντάμωμά μας στα λιβάδια του Περτουλίου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.), ευρισκόμενη σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους της κεντρικής διοίκησης, και πάντοτε σύμφωνα με τις υποδείξεις της και τα σημερινά δεδομένα, προγραμματίζει τη διοργάνωση του 40ου Ανταμώματος, εορτάζοντας τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, όλους τους Σαρακατσαναίους και τους φίλους των Σαρακατσαναίων στο Περτούλι, προκειμένου να ανταμώσουμε, να αναδείξουμε την παράδοσή μας και να αποτίσουμε, με την ευκαιρία του εορτασμού της συμπλήρωσης διακοσίων χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης, τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους Σαρακατσαναίους Αγωνιστές-Οπλαρχηγούς της προεπαναστατικής και επαναστατικής περιόδου.

Η Π.Ο.Σ.Σ., ως οργανωμένη έκφραση όλων των Σαρακατσαναίων της πατρίδας μας, σας περιμένει στο ειδυλλιακό μέρος του Περτουλίου (με δυνατότητα μάλιστα φέτος κατασκήνωσης), φιλοδοξώντας να οργανώσει ένα ξεχωριστό και μοναδικό Αντάμωμα!

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.