Με επίδομα «υπερείσπραξης» καυσίμων «χρυσώνει το χάπι» της ακρίβειας η κυβέρνηση

HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με επίδομα «υπερείσπραξης» καυσίμων «χρυσώνει το χάπι» της ακρίβειας η κυβέρνηση

Μέσα σε ένα χρόνο η τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης καταγράφει αύξηση 36%. Και μπορεί η αύξηση αυτή να γονατίζει νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, ωστόσο αφήνει στο απυρόβλητο το Δημόσιο, το οποίο βλέπει τα έσοδα από τους φόρους στα καύσιμα και ειδικά τα έσοδα από τον ΦΠΑ να εκτοξεύονται.

Για να «χρυσώσει το χάπι» το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει τη δημιουργία ενός μηχανισμού, ο οποίος θα επιστρέφει εκτάκτως σε συγκεκριμένες ομάδες καταναλωτών κάθε πρόσθετο έσοδο από τη φορολογία των καυσίμων κίνησης ως οικονομική ενίσχυση, ήτοι θα διανέμει στον ευάλωτο οικονομικά πληθυσμό τα επιπλέον έσοδα από τον ΦΠΑ 24% και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης.

Ωστόσο, η επιστροφή φόρου εξετάζεται να γίνει με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Κατά πληροφορίες για τη χορήγησή του θα χρησιμοποιηθεί πλατφόρμα ανάλογη με αυτή που εφαρμόζεται για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. Στο τέλος τα ποσά που θα δοθούν θα είναι ισχνά σε σχέση με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Πηγή

 

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights