HomeΔΡΑΣΕΙΣ-ΔΡΩΜΕΝΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Θεσσαλονίκης

Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Θεσσαλονίκης

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Μισός αιώνας δράσης και προσφοράς» στην Αίθουσα Τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης χθες Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 από την Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Θεσσαλονίκης.

 

Η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Θεσσαλονίκης (ΛΕΚ Θεσσαλονίκης) πραγματοποίησε με επιτυχία χθες Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 την επετειακή εκδήλωση με θέμα: «Μισός αιώνας δράσης και προσφοράς» στην Αίθουσα Τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων.

Η αρχαιότερη λέσχη κομάντο στην Ελλάδα, ιδρυτικόμέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (ΠΟΕΔ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών (UEP) με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από συγκροτήσεώς της, παρουσίασε την πολύχρονη δράση της στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της ΛΑΦ Θεσσαλονίκης παρουσία πλήθος επιφανών Θεσσαλονικέων αλλά και προσωπικοτήτων της ευρύτερης Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Αθηνών, Πελοποννήσου, Υπουργών, Βουλευτών,  Παραγόντων της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπροσώπων Εκκλησιαστικών Αρχών, Στρατιωτικών εν ενεργεία και εν αποστρατεία, Εφέδρων Καταδρομέων,  Προσωπικοτήτων της Τέχνης, της Επιστήμης, των Επιχειρήσεων και Εκπροσώπων Φορέων και Συλλογικοτήτων.

Ομιλία κατά την έναρξη της εορταστικής εκδήλωσης απηύθυναν στους καλεσμένους οι Πρόεδροι της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιος Κωτίτσας και της

της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων Συνταγματάρχης ε.α. κ. Δημήτριος Γεωργάκης αντιστοίχως, καλωσορίζοντας παράλληλα και τους επισήμους στους οποίους αργότερα δόθηκε η δυνατότητα για ένα σύντομο χαιρετισμό από το βήμα των ομιλητών.

Μέσα από μια ενδιαφέρουσα αφήγηση των γεγονότων – σταθμών στα 50 χρόνια της ΛΕΚ και την προβολή εντυπωσιακού οπτικοακουστικού υλικού, οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι και φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια εικόνα της επί πέντε δεκαετίες δημιουργικής διαδρομής της ΛΕΚ που στόχο είχε να μεταλαμπαδεύσει τα ιδανικά των Καταδρομέων στην ελληνική κοινωνία.

Προβάλλοντας αρχικά την ιστορική πορεία της Λέσχης με αφετηρία την «Καταδρομική Βάση» της Ρεντίνας, σημείο αναφοράς για τους Κομάντο του Βορρά. Την προσφορά της ΛΕΚ μέσα από κοινωνικές δράσεις, ομιλίες, συνέδρια, ημερίδες έως το μεγάλο βήμα να προτείνει στους Ευρωπαίους παράγοντες του Αλεξιπτωτισμού την ίδρυση μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών και την θερμή ανταπόκριση που είχε η εν λόγω πρόταση με την δημιουργία της UEP. Την τιμητική μνεία στη συνεισφορά όλων των διατελεσάντων Προέδρων έως σήμερα και ιδίως στον κ. Κωνσταντίνο Λυκοτραφίτη, π. Πρόεδρο της UEP, κατέστη σαφές οτι το πλούσιο έργο της Λέσχης αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα του στο πέρασμα του χρόνου τόσο στο χώρο των Ειδικοδυναμιτών όσο και γενικότερα της Ελλάδος.

Σημειώνεται πως έγιναν  αναφορές κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στα καυτά μέτωπα της Ουκρανίας, της Μέσης Ανατολής και εν μέσω γεωπολιτικών ανακατατάξεων, τονίστηκε η αξία της ενεργούς Εφεδρείας στις Ειδικές Δυνάμεις.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με βραβεύσεις, απονομή τιμητικών πλακετών σε προσωπικότητες που έχουν συνδράμει στο έργο της ΛΕΚ, σε οικογένειες εκλιπόντων αλλά και με τα πλέον ευμενή σχόλια από τους παριστάμενους για την άψογη διοργάνωση και την ευχή όλων για τον εορτασμό και των… 60 ετών της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Θεσσαλονίκης.

Επίσης, έδωσαν συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο τόσο της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης όσο και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία – Πρόεδρος Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιος Κωτίτσας, τηλ. επικοινωνίας: 6937000137

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.