Έντονη χαλαζόπτωση στο Δήμο Τυρνάβου – Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Έντονη χαλαζόπτωση στο Δήμο Τυρνάβου – Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες

σαμερ εκλογες τυρναβοσ

Έντονη χαλαζόπτωση πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε σε Μπουγάζι, Περαχώρα, Πλατανούλια αλλά και Δελέρια, Ροδιά.

 

 

Ο ΕΛΓΑ έχει ήδη ενημερωθεί από τον Αντιδήμαρχο Πρωτογενούς Τομέα κ. Γεώργιο Σακούτσιο.  

Από τις πρώτες πληροφορίες η χαλαζόπτωση ήταν ισχυρή και έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες. Από το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι πρώτες εκτιμήσεις για τις ζημιές. 

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες χαλάζι έπεσε και στο κέντρο της Λάρισας

Πληροφορίες του TirnavosPress από την εταιρεία που έχει την εναέρια αντιχαλαζική προστασία αναφέρουν ότι το καιρικό φαινόμενο ήταν πολύ έντονο και ξαφνικό με μεγάλη δύναμη που δεν μπόρεσαν να το αντιμετωπίσουν τα αεροπλάνα που στην συνέχεια πέταξαν πάνω από Τύρναβο και τον Νομό Λάρισας.

Από τις πρώτες φωτογραφίες και πληροφορίες από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Φρουτοπηγή Πλατανουλίων κ Κώστα Μαλακο οι ζημιές είναι σχεδόν 100% σε κεράσια, αχλάδια, νεκταρίνια, ροδάκινα, βερίκοκα και άλλες καλλιέργειες που βρίσκονται σε πολύ ευαίσθητο στάδιο.

Η χαλαζόπτωση είχε μεγάλη διάρκεια πυκνότητα και ραγδαιότητα και βύθισε σε απογοήτευση τους αγρότες.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.