Ένοχος Ρουπακιάς για δολοφονία Φύσσα – Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

HomeΕΛΛΑΔΑ

Ένοχος Ρουπακιάς για δολοφονία Φύσσα – Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

σαμερ εκλογες τυρναβοσ
Το δικαστήριο ανακοίνωσε την ιστορική απόφαση για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Εγκληματική οργάνωση έκρινε τη Χρυσή Αυγή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην απόφαση που ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Κήρυξε ενόχους τους κατηγορούμενους. Ένοχοι οι πολιτικοί της Χρυσής Αυγής και οι 18, ενώ από αυτους οι 7 ένοχοι και για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν οι  Μιχαλολιάκος, Παππάς, Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος, Μπαρμπαρούσης, Κούζηλος, Αρβανίτης, Γρέγοςς, Ζαρούλιας, Ζησιμόπουλοςς , Κουκούτσης, Αλεξόπουλος, Ματθαιόπουλος.

Οι 5 κατηγορούμενοι για την επίθεση στους Αιγύπτιους Αλλιεργάτες κρίθηκαν όλοι ένοχοι.

Ένοχος κρίθηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Ένοχοι για τη δολοφονία Φύσσα πέρα από τον Γιώργο Ρουπακιά κρίθηκαν 15 από τους 17 κατηγορούμενους. Για τη δολοφονία Φύσσα ένοχοι κρίθηκαν:

Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης
Γεώργιος Δήμου
Ελπιδοφόρος Καλαρίτης
Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός
Κωνσταντίνος Κορκοβίλης
Αναστάσιος Μιχάλαρος
Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης
Γεώργιος Σκάλκος
Γέωργιος Σταμπέλος
Λέων Τσαλίκης
Αθανάσιος Τσόρβας
Νικόλαος Τσόρβας και
Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

 

Δείτε το βίντεο εδώ

Μάγδα Φύσσα: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου»

«Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου», δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα Φύσσα κάνοντας το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετειο να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα.

 

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία Φύσσα και 15 από τους 17 για συνέργεια. 

Για την επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες κρίθηκαν ένοχοι και οι πέντε για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για την επίθεση σε αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ κρίθηκαν ένοχοι και οι τέσερις κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας. 

Επίσης, ένοχα για εγκληματική οργάνωση έκρινε το Δικαστήριο τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, σε μια ιστορική απόφαση. 

 

Συγκεκριμένα, τα επτά στελέχη (Μιχαλολιάκος – Κασιδιάρης – Λαγός – Παππάς – Γερμενής και 2 ακόμα) κρίθηκαν ένοχοι και για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ και οι 18 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.