Ελασσονίτικο Καρναβάλι 2023

HomeΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ελασσονίτικο Καρναβάλι 2023

«Ξύπνησε» για τα καλά, επιστρέφοντας πανηγυρικά μετά από αρκετά χρόνια

(…είχε ξεκινήσει το 1990) το Ελασσονίτικο Καρναβάλι! Εκατοντάδες ντόπιοι και επισκέπτες της αποκριάτικης γιορτινής περιοχής κατέκλυσαν την Κυριακή το κέντρο και τις γωνιές της Ελασσόνας και διασκέδασαν, «ζώντας» από κοντά, παρακολουθώντας και συμμετέχοντας στη μεγάλη παρέλαση 1.100 καρναβαλιστών, από 18 ομάδες, που με τη σειρά τους σκόρπισαν για ώρες «χρώματα», χορευτικούς ρυθμούς, χαμόγελα, ατελείωτο κέφι, αλλά …και μηνύματα.

Η «παρέλαση – γιορτή» ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, με τους εκατοντάδες θεατές να γίνονται ένα με τους συμμετέχοντες και να διασκεδάζουν έως και τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας. Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, λίγο πριν ανάψει τη φωτιά για το κάψιμο του «βασιλιά Καρνάβαλου», ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο (ντόπιους και επισκέπτες) για τη συγκλονιστική του παρουσία και συμμετοχή στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της Ελασσόνας, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει τους δεκάδες εθελοντές, τους φορείς και τους συλλόγους, που συνέβαλαν με το παραπάνω στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Και όπως έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια, αμέσως μετά, η διασκέδαση «απλώθηκε» σε όλη την περιοχή και στα νεανικά «στέκια» και όχι μόνο της πόλης με δημοτικές και λαϊκές ορχήστρες και «μπάντες», με γλέντια, χορό και διασκέδαση, δίνοντας ζωή στο κέντρο και στους γύρω δρόμους, όπου είχε δημιουργηθεί στην κυριολεξία το αδιαχώρητο. Άλλωστε στην παλιά Ελασσόνα, η περίοδος της Αποκριάς ήταν συνυφασμένη με ορχήστρες και «μπάντες» χάλκινων.

Του Γιάννη Μουκίδη

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagram, Google News, YouTube και Twitter.

Πηγη

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights