Έκτακτη σύσκεψη παραγωγών κάστανων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 11 Μαϊου στις 8.30μμ στο Δημοτικό Σχολείο Μελιβοίας του Δήμου Αγιάς. Σύμφωνα με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας ,
”η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για μια ακόμη φορά αδικούν κατάφωρα τον Νομό Λάρισας και τους Καστανοπαραγωγούς και τους πετάνε από το μέτρο ΠΑΑ-23 για την αποζημίωση σε ζημιές στην παραγωγή από τα καιρικά φαινόμενα για το 2024″.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση – κάλεσμα των αγροτών, αποζημιώνονται όλα τα Κάστανα της Ελλάδας εκτός από τους Νομούς Λάρισας και Μαγνησίας παρότι από την ΔΑΟΚ δόθηκαν όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούσαν, ότι ο Νομός Λάρισας έχει απώλεια παραγωγής 50-70% στα Κάστανα, άρα έπρεπε να ενταχθεί στο μέτρο αποζημίωσης ΠΑΑ-23.
“Στην σύσκεψη θα αποφασιστεί και θα οργανωθεί η διεκδίκηση ως την δικαίωση μας”.