Έκρηξη με έναν σοβαρά τραυματισμένο σε εργοστάσιο της Alfa Wood στα Γρεβενά

HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκρηξη με έναν σοβαρά τραυματισμένο σε εργοστάσιο της Alfa Wood στα Γρεβενά

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες

Ισχυρή έκρηξη με έναν τραυματία σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 4 Μαΐου, σε εργοστάσιο ξυλείας της Alfa Wood στους Μαυραναίους Γρεβενών (φωτό).

Από την έκρηξη υπέστη εκτεταμένα εγκαύματα ένας 28χρονος, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο των Γρεβενών.
Ωστόσο μετά από λίγη ώρα κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά του Νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση της υγείας του 28χρονου κρίθηκε ιδιαίτερα κρίσιμη, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, Ευτυχία Καπάτου, καθώς φέρει ολικά εγκαύματα σε όλο του το σώμα.

O διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γρεβενών Αντώνης Καλαϊδόπουλος, τόνισε ότι η έκρηξη έγινε στην δεξαμενή λαδιού και συγκεκριμένα σε ένα σωλήνα όπου υπήρξε διαρροή καυτού υγρού, από το οποίο υπέστη εγκαύματα ο 28χρονος.

Ζημιές αναφέρθηκαν στο χώρο της γεννήτριας. Στο χώρο αυτό γινόταν συντήρηση από εξειδικευμένο συνεργείο Ιταλών τεχνικών, ενώ υπήρχαν και άλλοι 4 εργαζόμενοι του εργοστασίου οι οποίοι όμως δεν τραυματίστηκαν.

Από την έκρηξη σημειώθηκε και φωτιά σε αποθήκη λαδιού σιλικόνης που χρησιμοποιείται από το εργοστάσιο, η οποία όμως ετέθη πολύ γρήγορα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γρεβενών.

H Alfa Wood είναι επιχείρηση Λαρισαίων ιδιοκτητών με τα κεντρικά της εταιρείας να εδρεύουν στο δρόμο Λάρισας – Τυρνάβου.

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr

*φωτο από greveniotis.gr