Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β’ Λυκείου του ΓΕΛ Τυρνάβου στον Πλαταμώνα

HomeΠΑΙΔΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β’ Λυκείου του ΓΕΛ Τυρνάβου στον Πλαταμώνα

Την περασμένη Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022, το ΓΕΛ Τυρνάβου επισκέφθηκε το κάστρο του Πλαταμώνα.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Β΄ τάξης του Λυκείου, στο πλαίσιο του μαθήματος της βυζαντινής ιστορίας, και έπειτα από παρότρυνση των διδασκουσών καθηγητριών Τσιάκα Ιωάννας, Τσιάκα Βασιλικής και Τσιάκου Ασπασίας, καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου των διδασκόντων, αποφάσισαν να επισκεφθούν το ιστορικό αυτό μνημείο με σκοπό τη βιωματική προσέγγιση και εμπέδωση της σχετικής διδασκόμενης ύλης.

Τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές απόλαυσαν το ταξίδι τους στον χρόνο, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής των κατοίκων του κάστρου και της περιοχής ευρύτερα. Επιπλέον, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους κινδύνους που απείλησαν το σπουδαίο αυτό ιστορικό μνημείο. Κατά την ενδιαφέρουσα αυτή περιήγηση συνόδευσε τους μαθητές η έμπειρη ξεναγός Κ. Ρίζου, που με τον μοναδικό τρόπο αφήγησής της καθήλωσε μαθητές και καθηγητές.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το σχολείο και ιδιαίτερα τις διδάσκουσες καθηγήτριες και τους λοιπούς συνοδούς καθηγητές και Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό, που έκαναν πράξη ένα θεωρητικό μάθημα και δεν αρκέστηκαν μόνο στον κλασικό και συχνά βαρετό για τους μαθητές τρόπο διδασκαλίας.

[quads id=5]