HomeΤύρναβος

Εγκαίνια του Χριστοδούλειου Βρεφικού Σταθμού Δήμου Τυρνάβου

Εγκαίνια του Χριστοδούλειου Βρεφικού Σταθμού Δήμου Τυρνάβου

Σε πολύ ευχάριστο κλίμα και με εμφανή την ικανοποίηση στη δημοτική αρχή, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, πραγματοποιήθηκαν εγκαίνια – αγιασμός του Χριστοδούλειου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Τυρνάβου επί της οδού Δασκαλοπούλου τέρμα (δίπλα στο Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο). Ολοκληρώθηκε έτσι και παραδόθηκε ένα μεγάλο έργο. 

Η Δημοτική Αρχή ενισχύοντας την κοινωνική της πολιτική και αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου διεκδίκησε και εξασφάλισε χρηματοδότηση για τη δημιουργία των δυο νέων βρεφικών τμημάτων σε Τύρναβο και Αμπελώνα, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την οικογένεια στην τοπική κοινωνία. Η ομάδα εργασίας (διοικητικό, τεχνικό προσωπικό του Δήμου, αμαξοστάσιο και νεοπροσληφθέν προσωπικό) για τη δημιουργία των παιδικών σταθμών επέδειξαν από την πρώτη στιγμή της πρόσληψής τους απαράμιλλη αφοσίωση και εργατικότητα αλλά και πειθαρχία στο συντονισμό της ομάδας. Οι δομές που δημιουργήθηκαν (στο παλιό κτήριο της Φιλαρμονικής) βασίζονται αποκλειστικά στο ισχύον νομικό πλαίσιο και στον πρότυπο κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών με όλους τους απαραίτητους οργανωμένους και καλαίσθητους χώρους. Αποτελούν πρότυπο ασφάλειας, με υψηλή αισθητική και μεγάλες δυνατότητες για παιχνίδι και μάθηση. Η σύγχρονη εκπαιδευτική μεθοδολογία απαιτεί τον συγκερασμό τεχνικών προϋποθέσεων τόσο σε κτηριακό επίπεδο όσο και σε εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικό προκειμένου να επιτευχθούν οι προαναφερόμενοι στόχοι. 

proswpiko

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Πρόκειται για έναν βρεφικό στολίδι, έναν από τους μεγαλύτερους σε όλη τη Θεσσαλία και τον πλέον σύγχρονο. Τηρήθηκαν αυστηρά όλες οι προδιαγραφές και προϋποθέσεις, ώστε τα παιδιά να βρίσκονται σε ένα απολύτως ασφαλές περιβάλλον. Να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνέβαλαν, σύσσωμη τη δημοτική μας ομάδα, τους υπαλλήλους του Δήμου, τους εκπαιδευτικούς, την ΕΕΤΑΑ, τους χορηγούς, για τον ζήλο, το μεράκι, την αυταπάρνησή τους, ώστε να βγει αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα. Έτσι, στις δύσκολες εποχές που ζούμε τα παιδιά θα βρίσκονται σε ένα εξαιρετικό παιδαγωγικό περιβάλλον και οι γονείς θα μπορούν να εργάζονται απρόσκοπτα. 

Πλέον, επιλύεται οριστικά ένα χρόνιο πρόβλημα στο Δήμο Τυρνάβο, καθώς πλέον, ικανοποιούνται όλες οι ανάγκες των δημοτών-δικαιούχων voucher. Άλλωστε, η ίδια η βούληση της διαθέτριας της δωρεάς ήταν η ίδρυση (ανέγερση και λειτουργία) Βρεφονηπιακού Σταθμού στον Δήμο Τυρνάβου για την φιλοξενία και παροχή κατάλληλης αγωγής σε βρέφη και νήπια κατά προτίμηση απόρων και εργαζόμενων γυναικών του Δήμου και των πλησιέστερων Κοινοτήτων του, να ονομασθεί μάλιστα προς τιμήν της «ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΙΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ». 

Σήμερα ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΙΟΣ ΒΡΕΦΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ παραδίδεται στα παιδιά, στους γονείς και στην τοπική κοινωνία. Ένα εμβληματικό έργο, ένα έργο που αποδεικνύει πως η νέα γενιά αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την νυν Δημοτική Αρχή.»

[quads id=5]