Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη…

HomeΑΠΟΨΕΙΣ

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη…

Κακοποίηση άλλης μιας γυναίκας στην Λάρισα. Είχαμε τους δεκάδες δυστυχώς φόνους γυναικών, των γυναικοκτονιών και τώρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια κακοποίηση στα όρια του φόνου δίπλα μας. Στην γειτονιά μας. Γιατί η Λάρισα είναι η γειτονιά μας.

 

Πολλοί έχουμε φάει στην ταβέρνα του. Μια από τις πιο γνωστές στην Λάρισα. Ίσως μας εξυπηρέτησε κιόλας. Είδες τελικά πως δεν του φαίνεται; Κανείς μα κανείς που κακοποιεί είτε τη γυναίκα του, είτε ζώα, είτε τα παιδιά του δεν του φαίνεται… Εννοείται. Δεν κολλάνε στο μέτωπο μια ταμπέλα που λέει σκοτώνω στο ξύλο την γυναίκα μου…

Αξιωματικός της ΕΛΑΣ η γυναίκα. Και θα πει κάποιος κακοπροαίρετος μα αν δεν μπορεί μια γυναίκα εκπαιδευμένη, μέσα στα πράγματα, να διαχειριστεί μία τόσο δύσκολη κατάσταση ποιος ή μάλλον ποια μπορεί; Μια γυναίκα που υπήρξε σε υψηλές θέσεις, μια γυναίκα δυναμική και όμως… Αυτό δεν την προστάτεψε από την μανία του συζύγου της. Κανείς και τίποτα όπως φαίνεται δεν μπορεί να προστατέψει καμία γυναίκα από το μένος του ανθρώπου που αγαπούν. 

Γράφουν στα σόσιαλ, είχε κακή συμπεριφορά στο μαγαζί, έκαναν παράπονα. Ε και; Άλλαξε κάτι; όταν ο άνθρωπος είναι σάπιος και του πεις είσαι θα το καταλάβει; Άλλοι δείχνουν ότι είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό. Ε αυτό φταίει. Το βρήκατε.

Το πιο σοκαριστικό όμως είναι ότι υπάρχουν σχόλια που λένε ‘’ε κάτι θα του έκανε’’. Αυτό δικαιολογεί το ότι κόντεψε να πεθάνει από το ξύλο; Και όμως αυτοί οι άνθρωποι που έχουν το θράσος να εκφράζουν την γνώμη τους ελεύθερα δεν έχουν συνέπειες. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν γυναίκες και παιδιά και αύριο θα διαβάσουμε τις ιστορίες τους στα νέα. 

Από τη στιγμή που δεν είναι στη θέση της καλά θα ήταν να το βουλώνουν όσοι σχολιάζουν γιατί δεν έφυγε γιατί γιατί… Η βία ψυχολογική ή σωματική φωλιάζει στην ψυχή της γυναίκας που το βιώνει. Ο φόβος, οι τύψεις, η κοινωνία που ”λυπάται” αυτές τις γυναίκες  ακόμα περισσότερο σε μικρές κοινωνίες κάνοντας τες να μην θέλουν να στιγματιστούν και να γίνουν θέμα συζήτησης. 

Ένα τεράστιο ”μπράβο” στην γειτονιά που τηλεφώνησε στην αστυνομία και δεν είπε δεν ανακατεύομαι, στους αστυνομικούς που έτρεξαν όταν τους τηλεφώνησαν και σώθηκε άλλη μια γυναίκα. Ένα ”κουράγιο” στην όμορφη δυναμική γυναίκα που είμαι σίγουρη πως θα αναρρώσει και θα βγει πιο δυνατή από αυτό. Ένα ”έχετε δουλειά ακόμη” στην Κυβέρνηση αλλά και στην κοινωνία μας που πρέπει να σταματήσει να ”λυπάται” για το θεαθήναι. 

Πόσα κορίτσια θα θρηνήσουμε ή θα λυπηθούμε πριν αλλάξει κάτι;

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

Σχετικές Εικόνες: