HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Λιακούλη: « Αν ζούσε σήμερα ο Μαρίνος Αντύπας…»

Ε. Λιακούλη: «  Αν ζούσε σήμερα ο Μαρίνος Αντύπας…»

Στις  ετήσιες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν προς  τιμήν του αγωνιστή Μαρίνου Αντύπα, στο Ομόλιο του Δ.Αγιάς καθώς και στον Πυργετό του Δ.Τεμπών, παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής  και Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία απεύθυνε τα κάτωθι λόγια στην επέτειο μνήμης :

 

«Φέτος, συμπληρώνονται 116 χρόνια από τη θυσία του σοσιαλιστή, πολιτικού και κοινωνικού αγωνιστή Μαρίνου Αντύπα , υπέρμαχου των δικαιωμάτων του ανθρώπου και δημιουργό του αγώνα της αγροτικής ιδέας.

Κάθε χρόνο ,σε αυτούς τους δύο ξεχωριστούς τόπους –μνημεία, τον τόπο της άνανδρης δολοφονίας του και τον τόπο ταφής του, υποκλινόμαστε στο μεγαλείο ενός Ανθρώπου που ενέπνευσε και δημιούργησε συνθήκες πολιτικής ανατροπής. 

Φέτος, βουτηγμένοι στο πένθος και συγκλονισμένοι από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών , όλα πια είναι διαφορετικά, όλα αποκτούν μια ιδιαίτερη σημασία.  

Αν σήμερα ζούσε ο Μαρίνος Αντύπας, θα ήταν μπροστάρης στον αγώνα διεκδίκησης ενός Κράτους που εγγυάται ασφάλεια στους πολίτες και σέβεται την ανθρώπινη ζωή 

Αν σήμερα ζούσε ο Μαρίνος Αντύπας, θα κατακεραύνωνε το πελατειακό και κομματικό κράτος της αναξιοκρατίας και των παράνομων διορισμών των εκάστοτε ημετέρων. 

Αν σήμερα ζούσε ο Μαρίνος Αντύπας θα έμπαινε μπροστά στον αγώνα του αγροτικού κόσμου της χώρας που διαρκώς φτωχοποιείται, χειμάζεται από την κρίση και την αύξηση του κόστους παραγωγής, αδυνατεί να ζήσει με αξιοπρέπεια, εγκαταλείπει τη γη του, δεν απολαμβάνει την εγγύηση της Πολιτείας που θα έπρεπε να στέκεται δίπλα του και δίνει κίνητρα στον καθημερινό αγώνα του, ενάντια στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, σε περίοδο κλιματικής κατάρρευσης και με τα διεθνή λόμπυ να καθορίζουν την τύχη των προϊόντων που παράγει με τον ιδρώτα του.  

Αν ζούσε ο Μαρίνος Αντύπας θα γινόταν η δυνατή φωνή του Λαού μας και θα ζήταγε την αλλαγή του συνόλου του πολιτικού συστήματος, στις νοοτροπίες, τις παθογένειες και όλα όσα μας κρατάνε ομήρους στην παρακμή και οδηγούν σε απανωτές και μεγάλες συμφορές. 

Σήμερα , εμφανίζεται επίκαιρος όσο ποτέ, ο Αγωνιστής Μαρίνος Αντύπας, καθώς  η δολοφονία του έγινε φάρος που οδήγησε τους κολίγους του κάμπου στον ξεσηκωμό, τους ανέβασε σε ένα τρένο, που έγινε ο τόπος του μαρτυρίου τους , αλλά και η αρχή μιας μεγάλης ανατροπής.

Στους σταθμούς της Ιστορίας, το τρένο εκείνο συναντιέται σήμερα με το μοιραίο τρένο των Τεμπών, αυτό που κουβάλησε τα παιδιά της Ελλάδας που δεν έφτασαν ποτέ και τώρα γίνονται στην ψυχή του Λαού μας, το νέο σύμβολο αγώνα,  για μια ζωή ασφάλειας και αξιοπρέπειας,  που κανείς δεν έχει δικαίωμα να στερεί από τους ανθρώπους μας και κανείς δεν διαπραγματεύεται πια » .

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.