HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Λιακούλη στην Κυβέρνηση: «Ελπίζω την ανάπτυξη, να μην τη φέρετε μέσω…της Αττικής Οδού !»

Ε. Λιακούλη στην Κυβέρνηση: «Ελπίζω την ανάπτυξη, να μην τη φέρετε μέσω…της Αττικής Οδού !»

Κατά τη συζήτηση για τον Αναπτυξιακό νόμο, η Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Ευαγγελία Λιακούλη, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια, επισημαίνοντας τα εξής:

 

«Δεν κατάφερα να μετρήσω πόσες φορές ένιωσα λύπη και απογοήτευση για τα όσα διαδραματίζονται στο Κοινοβούλιο τις τελευταίες ημέρες – αμέτρητες!

Όπως ακριβώς αμέτρητες είναι και οι ανοίκειες επιθέσεις, οι παρεμβάσεις, οι  κοκορομαχίες, τα σόου που επιχειρούνται κάθε φορά με πρωταγωνιστές το δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλές οι αφορμές , αλλά μια η αιτία: η απήχησή μας στον κόσμο της βιοπάλης, στους σύγχρονους μη προνομιούχους, στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους, στον απλό λαό.

Η σοσιαλδημοκρατία και το πρόταγμά της, ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, η απήχησή της στον κόσμο, η προσμονή μιας νέας ελπίδας , με νέα αυτοπεποίθηση, την οποία αμφότεροι βλέπουν, αντιλαμβάνονται και  εισπράττουν με όλες τους τις αισθήσεις .

Στέκονται αμήχανοι και τρομαγμένοι, κι αντί να κάνουν αυτοκριτική , αναλώνονται σε σοου, απρέπειες, ανοίκειες επιθέσεις  και προσβολές.

Καταδικάζουμε ευθέως τον ευτελισμό από όπου κι αν προέρχεται. Είμαστε σαφείς και συνεπείς στις θέσεις μας

Εύχομαι την «εκρηκτική ανάπτυξη» που θα φέρει η Κυβέρνηση στη χώρα με τον αναπτυξιακό  νόμο, να μην την φέρει μέσω …της Αττικής Οδού, γιατί, είμαι βέβαιη ότι ούτε η ίδια θέλει να θυμάται τα τελευταία γεγονότα , μαζί με όλα όσα έχουν συμβεί στη χώρα του πολιτικά πρωτοφανούς, του πολιτικά  απίθανου, του πολιτικά ανορθόδοξου, του πολιτικά παράλογου!

Και είναι τραγική ειρωνεία αλήθεια, μετά από τις μέρες που ζήσαμε… την Αποκάλυψη επειδή χιόνισε έντονα για τρεις ώρες και ακόμη, με τα χιόνια στο πέτο και τον πάγο στις σόλες, να συζητάμε περί της «εκρηκτικής Αναπτύξεως», μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου. Ένα νόμο που φέρνει η Κυβέρνηση, για να αναπτύξει περισσότερο και ορθότερα τη χώρα, όπως ισχυρίζεται

Επί «ποίου εδάφους» όμως; Πώς θα πετύχει την εξωστρέφεια, πώς θα προσελκύσει τις πολυθρύλητες επενδύσεις , όταν εδώ και μέρες κυριαρχούν στα διεθνή δίκτυα οι ντροπιαστικές εικόνες του απόλυτου χάους; Αλλά και στο εσωτερικό, με ποια αυτοπεποίθηση οι πολίτες μας θα προχωρήσουν;

Όσον αφορά το σύνολο του νομοσχεδίου, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, πάντα στηρίζει τις νομοθετικές διατάξεις που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, και το ίδιο θα πράξει και τώρα, Όμως, παρά τα ελάχιστα θετικά στοιχεία, ο Αναπτυξιακός Νόμος που προτείνεται, στο σύνολό του, απέχει πολύ από το να είναι προϊόν εθνικής στρατηγικής. Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα νόμο-πλαίσιο, οι ρυθμίσεις του οποίου θα εξειδικευτούν με υπουργικές αποφάσεις. Το αναπτυξιακό σχέδιο που διαμορφώνεται,  δεν είναι ούτε εθνικό ούτε ολοκληρωμένο. Είναι ένα ανομοιογενές μείγμα της υποτιθέμενης αναπτυξιακής πολιτικής της Κυβέρνησης, για την οποία είναι τόσο περήφανη!

Στον Αναπτυξιακό Νόμο, υπάρχουν πολλές διατάξεις που μας βρίσκουν τελείως αντίθετους, διατάξεις οι οποίες, ουσιαστικά, θέτουν εμπόδια στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας ή κρύβουν άλλες σκοπιμότητες. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κατέθεσε 10 συγκεκριμένες , ρεαλιστικές προτάσεις, οι οποίες αποτελούν ικανή και αναγκαία συνθήκη, για τη δημιουργία ενός βιώσιμου και προστατευμένου επενδυτικού περιβάλλοντος στη χώρα μας. Καλούμε, λοιπόν, την Κυβέρνηση να τις ακούσει, αφού πρόκειται για ουσιαστικές βελτιώσεις που προσπαθούν να καλύψουν τα δικά της νομοθετικά κενά και να διορθώσουν τις δικές της στρεβλώσεις» .

 

Δείτε ολόκληρη την ομιλία εδώ:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Ws0OqiWE1o4