Ε. Λιακούλη: « Φράγμα Γυρτώνης και αποζημιώσεις για καταστροφές, δείχνουν ξεκάθαρα  την Κυβερνητική αδιαφορία για τους αγρότες»

HomeΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Ε. Λιακούλη: « Φράγμα Γυρτώνης και αποζημιώσεις για καταστροφές, δείχνουν ξεκάθαρα την Κυβερνητική αδιαφορία για τους αγρότες»

Οκτώ μήνες μετά τη συζήτηση στη Βουλή της Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει για το Φράγμα Γυρτώνης, η Γραμματέας  της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνη του Τομέα Εσωτερικών, Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:

«Η αδιαφορία της Κυβέρνησης της Ν.Δ. για το υδατικό πρόβλημα στο Νομό Λάρισας, καλά κρατεί.

Πριν οκτώ ολόκληρους μήνες (11 Μαΐου 2022), είχα αναλάβει πρωτοβουλία στη Βουλή, καταθέτοντας Επίκαιρη Ερώτηση ειδικά για το Φράγμα Γυρτώνης, το οποίο η Ν.Δ. έχει μετατρέψει σε …”Γεφύρι της Άρτας”. Κάλεσα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στα ερωτήματα που έθεσα, για το μέλλον ενός έργου δεκάδων εκατομμυρίων, μείζονος σημασίας για τον υδροφόρο ορίζοντα του Νομού μας και πρωτίστως την άρδευση των αγροτικών καλλιεργειών. Ο Υφυπουργός, κ. Στύλιος, πράγματι ήρθε τότε στο Κοινοβούλιο, αλλά αντί να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις, “ένιψε τας χείρας του” σαν άλλος “Πόντιος Πιλάτος”. Διεκδίκησα την οικονομική στήριξη του ΤΟΕΒ, τονίζοντας ότι αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία του έργου, με ταυτόχρονη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΤΟΕΒ.

“Φωνή βοώντος εν τη ερήμω” δυστυχώς, καθώς η Κυβέρνηση, που έχει ως μοναδική μέριμνα να νοιάζεται για τα ισχυρά συμφέροντα των λίγων και κομματικά εκλεκτών, άφησε την ελληνική ύπαιθρο παραμελημένη στη μοίρα της.

Η νέα μόχλευση του θέματος που απασχολεί και πάλι τη δημοσιότητα, αναδεικνύει πως η Κυβέρνηση έγραψε στα “παλαιότερα των υποδημάτων” της, τα προβλήματα και τις ανάγκες ενός έργου που θα μπορούσε να βοηθήσει καθοριστικά τον αγροτικό κόσμο. Ο κ. Μητσοτάκης προτιμά το πολύτιμο νερό να πηγαίνει χαμένο στη θάλασσα, αντί να αξιοποιείται για την άρδευση του Τόπου μας. Όπως ακριβώς λίγες μέρες πριν, όταν έφερα το θέμα του Αχελώου σε πολύωρη συζήτηση στη Βουλή, καμία δέσμευση η Κυβέρνηση δεν ανέλαβε.

Το ενδιαφέρον για την Αγροτιά αποδεικνύεται μονάχα με πράξεις, όχι με τα ωραία λόγια και τα μεγάλα “ΘΑ”. Όπως τα μεγάλα «ΘΑ» που υποσχέθηκαν στον αγροτικό κόσμο μας για τις αποζημιώσεις των αγροτών για τις καταστροφές και τελικά, άνθρακας ο θησαυρός – ούτε το κόστος παραγωγής δεν καλύπτουν όσα ανακοίνωσε σήμερα το αρμόδιο υπουργείο για τα μήλα, τα ροδάκινα, τα κάστανα κλπ.

Οι κάτοικοι της υπαίθρου βλέπουν πλέον την πραγματικότητα και θα κρίνουν όλους μας, για τις πράξεις και τις παραλείψεις μας, στη δημοκρατική γιορτή του 2023 .».

Κανένα ενδιαφέρον για το Φράγμα Γυρτώνης

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.