Ε. Λιακούλη και Χρ. Κέλλας στην κοπή πίτας του ΣΘΕΒ

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Λιακούλη και Χρ. Κέλλας στην κοπή πίτας του ΣΘΕΒ

Κέλλας: Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, να μην διακοπεί η αναπτυξιακή τροχιά

 

«Η Ελλάδα είναι η οικονομία με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη», αναγνώρισαν όλοι οι ξένοι αξιωματούχοι στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ στο Νταβός. Η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό έχει αλλάξει. Είναι, πλέον, κοινά αποδεκτό ότι βαδίζουμε σε αναπτυξιακή τροχιά, παρά τις δύσκολες διεθνείς συνθήκες, ενώ συνεχίζουμε να προσφέρουμε δίχτυ ασφάλειας στους πολίτες, με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες. Αυτή η πορεία δεν πρέπει να διακοπεί το 2023».

 

Αυτά δήλωσε, με αφορμή την Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών Θεσσαλίας, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

 

Ο Λαρισαίος πολιτικός συνεχάρη τη διοίκηση του ΣΘΕΒ για την εξωστρέφεια και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει στο οικονομικό γίγνεσθαι της Θεσσαλίας και της χώρας και καλωσόρισε τον «πιο επιτυχημένο Υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης» και κεντρικό ομιλητή της εκδήλωσης, Χρήστο Σταϊκούρα.

 

Επεσήμανε, συγχρόνως, την αναγκαιότητα επίλυσης δύο βασικών εκκρεμοτήτων για τον επιχειρηματικό κόσμο, του ενεργειακού κόστους και της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. 

 

«Αναγνωρίζεται η συνεχής προσπάθεια της Πολιτείας για τη μείωση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης σε νοικοκυριά, αγρότες κι επιχειρήσεις. Οφείλουμε να συνεχίσουμε τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ώστε να παραμείνει σε τροχιά ανάπτυξης, διατηρώντας τις πολύτιμες θέσεις εργασίας», κατέληξε  ο Χρήστος Κέλλας.

 

Ε. Λιακούλη: « Oι  θεσσαλικές επιχειρήσεις, για να επιβιώσουν, χρειάζονται έμπρακτη στήριξη» 

 

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία επεσήμανε τα εξής:

«Εύχομαι μια Καλή και Ευλογημένη Χρονιά στη Διοίκηση και τα Μέλη του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών. 

Η παρουσία του Υπουργού Οικονομικών στην εκδήλωση, καθιστά επιβεβλημένο, πέραν των καθιερωμένων ευχών, να εστιάσω στο οριακό αδιέξοδο που βιώνουν πρωτίστως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, που καθημερινά φτωχοποιείται.

 Αποτελεί πράγματι κυνικό εμπαιγμό, η Κυβέρνηση να επαίρεται για …“επιτεύγματα” της ελληνικής οικονομίας, τη στιγμή που η αγοραστική δύναμη των πολιτών έχει κατακρημνιστεί, τα νοικοκυριά αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανελαστικές δαπάνες, το κόστος ζωής και παραγωγής έχει εκτοξευθεί και η θηλειά της οικονομικής ασφυξίας σφίγγει όλο και πιο ασφυκτικά γύρω από τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με ορατό τον κίνδυνο λουκέτων.

Η ενεργειακή κρίση, η συσσωρευμένη ακρίβεια και η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, δοκιμάζει τις αντοχές της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, δηλαδή της ραχοκοκαλιάς της τοπικής οικονομίας

Την ίδια στιγμή, η πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, για τις περισσότερες περιπτώσεις  των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων,   είναι κλειστή. Ενώ τα χρήματα από το Ταμείο Ανάπτυξης, καθώς και σειρά Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, μονοπωλούνται σχεδόν από μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Η Κυβέρνηση επιμένει πεισματικά να απορρίπτει τις προτάσεις που έχουμε επεξεργαστεί στο ΠΑΣΟΚ, αφενός μεν για ριζικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης, αφετέρου για την αναβάθμιση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με μια –βιώσιμη, ανθεκτική, καινοτόμο και εξωστρεφή- αναπτυξιακή αναγέννηση της επιχειρηματικότητας, που έχει ανάγκη ο Τόπος μας

Αντιθέτως, αρκείται σε αποσπασματικά ημίμετρα, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα ελαχίστων, αλλά και σε πρόσκαιρα προεκλογικά “πυροτεχνήματα”, που αδυνατούν να στηρίξουν την πραγματική οικονομία, ιδίως δε την περιφερειακή ανάπτυξη, όπως εδώ στη Θεσσαλία μας.

Το νέο έτος, ευτυχώς, φέρνει μαζί του μια καθοριστική εκλογική αναμέτρηση, όπου με την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού, η Σοσιαλδημοκρατία θα θέσει ξανά τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας στο προσκήνιο, με τις επιχειρήσεις μας ακμαίες και δυνατές.»

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.