Δορυφορική εικόνα… τα νερά του Τιταρήσιου δεν έχουν που να πάνε

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Δορυφορική εικόνα… τα νερά του Τιταρήσιου δεν έχουν που να πάνε

σαμερ εκλογες τυρναβοσ

Η εικόνα του Πηνειού από δορυφόρο στον Θεσσαλικό κάμπο σήμερα

 

Όπως φαίνεται στη δορυφορική εικόνα ο Πηνειός έχει πλημμυρίσει τον Θεσσαλικό κάμπο λίγο πριν από τα Τέμπη. Κοντά στην Ροδιά στην Θέση Βογιαντζή η κοίτη του Πηνειού στενεύει και είναι αδύνατον να διοχετεύει τέτοια μεγάλη ποσότητα νερού με αποτέλεσμα να γίνεται ανάσχεση του τεράστιου όγκου υδάτων τα οποία αναγκαστικά εξαπλώνονται στο Θεσσαλικό Κάμπο στην Περιοχή του Τυρνάβου και του Αμπελώνα. 

Στο σημείο εκεί λίγο πριν την είσοδο των Τεμπών ο Πηνειός συναντά τον Τιταρήσιο που έρχεται από τον Τύρναβο. Λόγω της υψηλής στάθμης που έχει ο Πηνειός η οποία ξεπερνά τα 9,5 μέτρα, τα νερά πλημμυρίζουν την κοίτη του Τιταρήσιου αντίστροφα προς την ροή του με κατεύθυνση προς Τύρναβο. Από την φυσική αυτή εξέλιξη του φαινομένου πιθανότατα κινδυνεύει το χωριό Ροδιά και ανάλογα με τους όγκους νερού που φέρνει ο Πηνειός εξαπλώνεται και μέσω του Τιταρήσιου στο κάμπο του Τυρνάβου. 

 

Το βίντεο μας έστειλε ο Ξενοφών Κούκος:

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.