HomeΛΑΡΙΣΑ

Δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από την Αμερική

Δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας από την Αμερική

Τη μεγαλύτερη δωρεά αναλώσιμου υγειονομικού υλικού, η αξία της οποίας αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ, εξασφάλισε με τη νέα χρονιά το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Πρόκειται για σημαντική χορηγία, τμήμα συνολικής δωρεάς του Διεθνούς Οργανισμού Ορθοδόξων Χριστιανών, στη Θεσσαλία, μετά και τις καταστροφικές πλημμύρες του προηγούμενου Σεπτέμβρη.

Ανάλογη σε αξία δωρεά προγραμματίζεται και για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του φιλανθρωπικού οργανισμού, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας θα φτάσει και θα παραδοθεί στις αρχές της άνοιξης 2024 ειδικό κοντέινερ, που θα περιέχει αναλώσιμο υγειονομικό υλικό – γάζες, μάσκες, αναπηρικά και ροτσάκια, πατερίτσες και ό,τι άλλο υλικό είναι αναγκαίο σε ένα νοσοκομείο, με τις ποσότητες επίσης να είναι μεγάλες για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Το κοντέινερ θα παραδοθεί στη διοίκηση του νοσοκομείου το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου 2024, παρουσία του διευθυντή Προγραμμάτων Ελλάδας του Οργανισμού, δρ. Πάνου Κατσαμπάνη, ο οποίος μετά την πολύμηνη δραστηριότητά του στην περιοχή της Εύβοιας και στις πυρόπληκτες περιοχές, στρέφει το ενδιαφέρον του στη Θεσσαλία και στις πληγείσες από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχές. Ο Διεθνής Οργανισμός Ορθοδόξων Χριστιανών έχει εξαιρετική συνεργασία με τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, η οποία τον διαβεβαίωσε ότι τα νοσοκομεία της Λάρισας και του Βόλου ανττιμετωπίζουν τεράστιες ανάγκες και η δωρεά του αναλώσιμου υλικού θα τα βοηθήσει σημαντικά σε μια περίοδο που η περιοχή αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις των πλημμυρών.

Ο Διεθνής Φιλανθρωπικός Οργανισμός των Ορθοδόξων Χριστιανών τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στη χώρα μας, αξιοποιώντας πόρους της Ομογένειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) προς περιοχές της πατρίδας μας που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και στηρίζοντας που λίτες και υποδομές που βρίσκονται σε ανάγκη.

Μία από αυτές τις περιοχές ήταν η Βόρεια Εύβοια, όπου παραδόθηκαν δύο ασθενοφόρα και 10 ηλεκτροκαρδιογράφοι για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας στο Μαντούδι και την Ιστιαία, ενώ η επόμενη είναι η Θεσσαλία, η οποία επιλέχθηκε καθώς επλήγη από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023. Ο Διεθνής Οργανισμός Ορθοδόξων Χριστιανών παρέχει βοήθεια στους τομείς της γεωργίας και της ασφάλειας των τροφίμων, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, στην εκπαίδευση, την υγεία, το νερό και την υγιεινή, καθώς και των οικονομικών ευκαιριών.

Ο ΓΡ. ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Τη συνδρομή των χορηγιών και δωρεών ως σημαντικό πυλώνα στήριξης του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ιδιαίτερα την περίοδο της οικονομικής, αλλά και υγειονομικής κρίσης, αναδεικνύει ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Γρηγόρης Βλαχάκης, ο οποίος σχολιάζοντας τη μετ γαλύτερη δωρεά υλικού στη σύγχρονη ιστορία του νοσοκομείου δήλωσε τα εξής: «Η δωρεά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού των διεθνών φιλανθρωπικών δράσεων των Ορθοδόξων Χριστιανών είναι η μεγαλύτερη σε αξία δωρεά αναλώσιμων υλικών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Η αγάπη και η κοινωνική αλληλεγγύη είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τη σχέση του Νοσοκομείου μας με τους που λίτες.

Σε όλες τις μεγάλες κρίσεις – Covid-19, σεισμοί, Τέμπη, πλημμύρες κ.λπ.-, το Νοσοκομείο μας ήταν στην πρώτη γραμμή στήριξης της τοπικής κοινωνίας και η Εκκλησία, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις ήταν δίπλα μας. Βασικός πυλώνας στην αντιμετώπιση των κρίσεων από την πλευρά της διοίκησης ήταν η προσέλκυση και η σωστή διαχείριση δωρεών, ξεπερνώντας τις δυσκολίες και καθυστερήσεις που προκαλεί το δημόσιο λογιστικό σύστημα. Μαζί αντιμετωπίσαμε τις κρίσεις και αυτή τη φορά η βοήθεια από τον Οργανισμό ξεφεύγει από τα όρια της Θεσσαλίας και αποτελεί για μας μία επιβεβαίωση ότι είμαστε στον σωστό δρόμο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και όλων των εργαζομένων, τον κύριο Κατσαμπάνη και τον Διεθνή Οργανισμό Ορθοδόξων Χριστιανών για την επιλογή του Νοσοκομείου μας και να γίνει σαφές ότι στο Γενικό Νοσοκομείο η δωρεά τους θα πιάσει τόπο με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας» κατέληξε ο κ. Βλαχάκης.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagram, Google NewsYouTube και Twitter.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

COMMENTS