HomeΛΑΡΙΣΑ

Η δημοτική αρχή Λαρισαίων, γύρισε την πλάτη στους πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης

Η δημοτική αρχή Λαρισαίων, γύρισε την πλάτη στους πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης

Η δημοτική αρχή Λαρισαίων, γύρισε την πλάτη στους πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών, αντιγράφοντας την ίδια τακτική της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα που επιδίδεται σε έργα βιτρίνας και διάφορες φιέστες στο κέντρο της πόλης με τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών, έχει εγκαταλείψει τους μισούς καταστραμένους δρόμους των οικισμών, τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, τα θυροφράγματα των αγωγών των ομβρίων, τα κενά και εγκατελειμένα καταστήματα, το κλειστό γυμναστήριο στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης.

Αρνείται να απαλλάξει όλους τους κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, είτε είναι ιδιοκτήτες–ενοικιαστές ισογείων διαμερισμάτων, είτε υπογείων που πλημμύρισαν, απο τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ, τα ανταποδοτικά τέλη, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό παντοπωλείο, περιορίζοντας τον αριθμό μόνο στους ιδιοκτήτες ισογείων.

Μάλιστα με απόφαση του Δ.Σ, που ψηφίστηκε μόνο απο την παράταξή του, μειώνει τον αριθμό των πλημμυροπαθών δικαιούχων για το κοινωνικό παντοπωλείο, βάζοντας πλέον εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, ανιρώντας ουσιαστικά τον χαρακτηρισμό τους ως πλημμυροπαθείς. 

Δηλώνει αναρμόδια για την αντιπλημμυρική θωράκιση των Εργατιών Κατοικιών Γιάννουλης απο τα αναχώματα του Πηνειού, για τους ελέγχους στατικότητας των πολυκατοικιών, για τις απολυμάνσεις των πολυκατοικιών και των εξωτερικών χώρων των δυο οικισμών.

Δεν έχει απαντήσει ακόμα στο ερώτημά μας τι θα κάνει τα 30.000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό υπέρ των πλημμυροπαθών που είχε ανοίξει η προηγούμενη δημοτική αρχή.

 

Η επιδεικτική της αδιαφορία, αυξάνει την οργή και την αποδοκιμασία των κατοίκων, όπως και η προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης, που έχουν το θράσος να λένε χωρίς ίχνος ντροπής, ότι είναι δίπλα στους πλημμυροπαθείς, ενώ είναι προκλητικά απεναντί μας, στη σκληρή καθημερινότητα που έφερε η καταστροφική πλημμύρα και γίνεται ακόμα πιο δυσβάσταχτη απο την  ακρίβεια, τη φτώχεια, την ανεργία και τον φόβο της επανάλειψης μιας πλημμύρας, λόγω της εγκληματικής έλλειψης σχεδίου και των αντίστοιχων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Γελιούνται αν νομίζουν ότι θα κουραστούμε και θα πάψουμε να διεκδικούμε. Αντιθέτως θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους, απαιτώντας απο την δημοτική αρχή Λαρισαίων, να αποκαταστήσει:

  • Ολους τους δρόμους μέσα στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης (παλιές και νέες), που καταστράφηκαν απο την πλημμύρα και έχουν γίνει επικίνδυνοι.
  • Ολους τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου.
  • Τη σωστή λειτουργία των θυροφραγμάτων των αγωγών των ομβρίων των Εργατικών Κατοικιών.
  • Ολα τα καταστήματα που έχουν παραχωρηθεί απο τον ΟΑΕΔ για την ενοικίαση για διάφορες λειτουργίες.
  • Να αξιοποιήσει για ανάγκες των πλημμυροπαθών τα 30.000 ευρώ που μαζεύτηκαν στον λογαριασμό του δήμου γι’ αυτό το σκοπό.
  • Να προχωρήσει σε συνεργασία με κυβέρνηση και περιφέρεια στα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.
  • Να παρέμβει στον ΟΑΕΔ για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία τη νέα σχολική περίοδο του βρεφονηπιακού σταθμού στις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης. 
  • Να απαλλάξει όλους τους πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, είτε είναι ιδιοκτήτες – ενοικιαστές ισογείων διαμερισμάτων, είτε υπογείων που πλημμύρισαν, απο τα ανταποδοτικά τέλη, τους λογαρισμούς της ΔΕΥΑΛ, τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό παντοπωλείο.
  • Να γίνουν άμεσα έλεγχοι για την στατικότητα των Εργατικών Πολυκατοικιών Γιάννουλης.
  • Να γίνουν με ευθύνη του δήμου, απολυμάνσεις των Εργατικών Πολυκατοικιών Γιάννουλης και των εξωτερικών χώρων των δυο οικισμών.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος