HomeΛΑΡΙΣΑ

Δήμος Λαρισαίων: Μετά το «Βατερλώ», επιστροφή στην λάσπη

Μια υπεύθυνη δημοτική αρχή που βρίσκει λύσεις

Δήμος Λαρισαίων: Μετά το «Βατερλώ», επιστροφή στην λάσπη

Απάντηση του Γραφείου Τύπου Δήμου Λαρισαίων σε ανακοίνωση Θ. Μαμάκου για το θεμα του γηπέδου:

 

Μετά το «Βατερλώ» που υπέστη ο κ. Μαμάκος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την απουσία περισσοτέρων από 1/3 των συμβούλων της παράταξής του – με αυτούς δηλαδή που θέλει να διοικήσει το Δήμο – και το τραγελαφικό, δημοτικοί σύμβουλοι που βρέθηκαν στη συνεδρίαση να βγαίνουν εκτός αίθουσας για να μην συνταχθούν με το στείρο και αρνητικό «όχι» στη συμφωνία, επιχειρεί να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος, με τον τρόπο που ξέρει καλά: τοξικότητα, διχασμός, μηδενισμός, άρνηση της πραγματικότητας και λάσπη, πολλή λάσπη. 

 

Και το κάνει με όσα μέσα διαθέτει: με τοξικά τρολ και fake λογαριασμούς στο διαδίκτυο, με μηχανισμούς στημένων δημοσιευμάτων σε προφανούς προέλευσης και στόχευσης ψηφιακές φυλλάδες των Αθηνών. Μέχρι και υπεύθυνους της επικοινωνιακής καμπάνιας του, (όπως γνωστό επιχειρηματία που ξέχασε τη δημοσιογραφική του ταυτότητα εδώ και χρόνια,)  ξεσήκωσε από τις παραλίες, εν μέσω θέρους, για να φτιάξουν παραμύθι με δράκους και τέρατα.  Δήθεν «σκάνδαλα», υπόγειες συμφωνίες και δεν ξέρουμε τι άλλο. Σε τέτοια απόγνωση έχουν φτάσει. 

 

Ο κ. Μαμάκος Προτίμησε να βάλει πάνω από το καλό της πόλης και της ΑΕΛ το δικό του μικροπαραταξιακό συμφέρον ενόψει δημοτικών εκλογών. Οι μοναδικές παρατηρήσεις και αντιπροτάσεις που κατέθεσε αφορούν στην αναβολή της συζήτησης του θέματος με στόχο να παραπεμφθεί στις καλένδες. 

 

Ας το ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά.

 

Η δημοτική αρχή, κινούμενη με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πόλη, την ιστορική ομάδα της ΑΕΛ και προκειμένου το γήπεδο στολίδι να αποκτήσει ξανά ζωή, παρουσίασε πρόταση συμφωνίας όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, που διασφαλίζει:

 

  • Την επιστροφή της ιστορικής ΑΕΛ στο σύγχρονο αυτό γήπεδο  
  • Την χρήση-αξιοποίηση των εγκαταστάσεων για πολιτιστικούς και αθλητικούς σκοπούς της πόλης και του Δήμου 
  • Τη χρήση μέρους των γραφείων των εγκαταστάσεων για υπηρεσίες και δομές του Δήμου 

 

Μετά την εγκατάλειψη του γηπέδου, μια υπεύθυνη δημοτική αρχή χρειάζεται να αναζητήσει λύσεις. Και τώρα, αυτήν την χρονική στιγμή,  αυτή βρίσκεται. Ποιος δεν τη θέλει; 

 

Η πρόταση αναλύθηκε διεξοδικά από τον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη, σε  δυο δημόσιες συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, (οι συνεδριάσεις είναι αναρτημένες στο διαδίκτυο όπου ο καθένας μπορεί να τις παρακολουθήσει για να βγάλει συμπεράσματα) και σε συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων. Όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν απαντήθηκαν. 

 

Η πρόταση  διασφαλίζει τη δυνατότητα χρήσης  από την ιστορική ομάδα της πόλης για τα επόμενα 34 χρόνια, ασχέτως προσώπων που βρίσκονται στη θέση του δημάρχου και στη δημοτική αρχή και ασχέτως προσώπων που στελεχώνουν τη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ. Μια συμφωνία  κρυστάλλινη, διαυγής, δίκαιη και τίμια. Δίνει ξανά ζωή σε μια σπουδαία αθλητική υποδομή με αναπτυξιακή διάσταση για την πόλη. 

 

Οι θιασώτες της ακινησίας, του τέλματος, οι τοξικοί και διχαστικοί,  πολιτεύονται μόνο και μόνο με την λάσπη. Ας πορευτούν προς τις εκλογές με τον τρόπο που τους χαρακτηρίζει. Δεν μπορούμε και δεν είμαστε σε θέση να τους ακολουθήσουμε. 

 

Ας προσέξουν μόνο. Μέχρι τον Οκτώβριο μπορεί να «πνιγούν» οι ίδιοι στη λάσπη που παράγουν. 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.