Δήμος Λαρισαίων: Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και δράσεις για παιδιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

HomeΛΑΡΙΣΑ

Δήμος Λαρισαίων: Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και δράσεις για παιδιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

σαμερ εκλογες τυρναβοσ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου, από τις 18:00 έως τις 21:00, θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία στη Λάρισα εκδήλωση αφιερωμένη στην αξία της κοινωνικής ένταξης και συμπερίληψης της ανθρώπινης ζωής για συνανθρώπους μας που με τις οικογένειές τους έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

 

Την εκδήλωση, που περιλαμβάνει αφήγηση ιστοριών, εικαστικές και καλλιτεχνικές δράσεις με τη συμμετοχή ασυνόδευτων παιδιών και παιδιών της κοινότητας υποδοχής, διοργανώνει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τις αρμόδιες Συντονίστριες Εκπαίδευσης Προσφύγων αστικού ιστού Λάρισας και Κουτσόχερου της ΠΔΕ Θεσσαλίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Κέντρο Κοινότητας και το ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων, τον Σύλλογο Ποντίων Λάρισας, την ιστορική Λαογραφική Ένωση Λάρισας ‘’Αλησμόνητες Πατρίδες’’, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Νομού Λάρισας, το Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας ‘’ΟΡΦΕΑΣ’’-ΟΚΑΝΑ, το Εργαστήρι Ζωής, το χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου Πρόγραμμα Ένταξης HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες καθώς και τις οργανώσεις SolidarityNow, Intersos, DRC, One -stop -shop, Κοινωνικό ΕΚΑΒ και ΚΕΑΝ.

Στον απόηχο της τραγωδίας με το ναυάγιο έξω από την Πύλο, που κόστισε τις ζωές τόσων ανθρώπων, τιμούμε τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων με ένα μήνυμα συνύπαρξης, κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Στόχος της εκδήλωσης, που είναι ανοιχτή στο κοινό, είναι να φέρει κοντά πρόσφυγες, μετανάστες και τον τοπικό πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας, στηρίζοντας την ένταξή τους και το δικαίωμα στη ζωή.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.