Δήμος Ελασσόνας: Kαταφύγιο για τα αδέσποτα και ιστοσελίδα υιοθεσιών

HomeΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δήμος Ελασσόνας: Kαταφύγιο για τα αδέσποτα και ιστοσελίδα υιοθεσιών

Την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την υιοθεσία τους από οικογένειες ζωόφιλων προωθεί ο Δήμος Ελασσόνας με τη σύμβαση που υπέγραψε πρόσφατα με την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Οικονόμειος».

Ήδη έχουν ξεκινήσει η οργάνωση του καταφυγίου με την πρόσληψη εργαζόμενης με εξοικείωση στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και η κατασκευή και ανανέωση της ειδικής διαδικτυακής πύλης με την πρόσληψη υπαλλήλου πληροφορικής.

Στο πλαίσιο της σύμβασης η ανάδοχος θα καταγράψει τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή,  θα αξιολογήσει τις ανάγκες, τους κινδύνους και τις δυνατότητες που υπάρχουν σε κάθε κοινότητα για την εξασφάλιση της ευζωίας των αδέσποτων και την οργάνωση λειτουργίας ενός κεντρικού καταφυγίου για άρρωστα και τραυματισμένα αδέσποτα, όπως για όσα χρήζουν υγειονομικής περίθαλψης.

Η ανάδοχος συνεργάζεται με το προσωπικό του δήμου και τον διαπιστευμένο κτηνίατρο του Δήμου, προκειμένου να οργανώσει τη βάση δεδομένων του δήμου, να οργανώσει τη λειτουργία προσωρινού χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, προκειμένου να λειτουργήσει στη συνέχεια ως αδειοδοτημένο καταφύγιο άρρωστων και τραυματισμένων ζώων.  Θα καταρτίσει το στεγαστικό και επισιτιστικό πρόγραμμα για το κεντρικό καταφύγιο στην έδρα του Δήμου, την παροχή υπηρεσιών περίθαλψης και την εκπαίδευση των εθελοντών.

Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων περιλαμβάνει επίσης την προώθηση προγράμματος υιοθεσιών με τη δημιουργία ειδικής διαδικτυακής πύλης πληροφόρησης και παρουσίασης των προς υιοθεσία αδέσποτων.

Πηγή