Home

Δημήτρης Δερπάνης: Μαζί να διαχειριστούμε το μέλλον του χωριού μας

Δημήτρης Δερπάνης: Μαζί να διαχειριστούμε το μέλλον του χωριού μας

Ο Δημήτρης Δερπάνης υποψήφιος εκ νέου για πρόεδρος της Τ.Κ Αβδέλλας  έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

Αγαπητοί συγχωριανοί μου, Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείχνετε προς το πρόσωπό μου αυτά τα 4 και πλέον χρόνια τα οποία έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αβδέλλας.

Όπως έχετε δει το προηγούμενο διάστημα κάθε μέρα Χειμώνα Καλοκαίρι προσπαθώ για το καλύτερο με όσα μέσα και δυνάμεις έχω και όσα μπορώ να βρώ για να είναι το χωριό μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Στα χρόνια που πέρασαν δεν σας το κρύβω ότι υπήρξαν δυσκολίες αλλά μαζί με σας ξεπεράσαμε τα περισσότερα και βάλαμε το χωριό μας σε μια σειρά.
Βασικές υποδομές και παροχές του χωριού λειτούργησαν (και συνεχίζουν να βελτιώνονται) όπως έπρεπε σε μια οργανωμένη κοινωνία.

Κεντρικό εσωτερικό και δασικό οδικό δίκτυο ήταν καλύτερο από κάθε άλλη φορά. Είδαμε τόσα μηχανήματα έργου που δεν είχε δει ποτέ η Αβδέλλα.
Φωτισμός και ύδρευση στο καλύτερο δυνατό σημείο παρ΄ολο που τα τελευταία 2 χρόνια μας έλειπε ένας από τους ουσιαστικότερους ανθρώπους που φρόντιζε την ύδρευση του χωριού μας για πολλές 10ετίες.

Η καθαριότητα στους κοινόχρηστους χώρους και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποτέλεσε βασική προτεραιότητα όλο το προηγούμενο διάστημα. Διάσπαρτες χωματερές με ογκώδη αντικείμενα μέσα και γύρω από το χωριό μας ανήκουν στο παρελθόν πλέον,
Το χωριό άρχισε να αποκτά ζωή και όλους τους υπόλοιπους μήνες πέραν του καλοκαιριού όταν γύρω μας αλλά όμορα χωριά πλην των προορισμών κατέληξαν να φθίνουν καθημερινά.
Φροντίσαμε να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας και την Πολιτιστική μας κληρονομιά σε όλα τα φόρα μέσα από sites ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.
Μιλήσαμε με βουλευτές και υπουργούς για τα προβλήματα και τις ομορφιές του χωριού μας διεκδικώντας το μερίδιο της ανάπτυξης που μας αντιστοιχεί. Ωρίμασαν ιδέες και άρχισαν να μας ακούν για λύσεις σε χρόνια προβλήματα ανάπτυξης.

Αναζητούμε πλέον πόρους από Ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα για αξιοποίηση της γειτνίασης με τους δυο βασικούς πόλους έλξης της περιοχής μας(του Εθνικού δρυμού της Βάλια Καλντα και του Χιονοδρομικού της Βασιλίτσας)
Είναι πάρα πολλά ακόμη προγραμματισμένα και πολλά που θα θέλαμε να είχαμε ήδη.
Δυστυχώς ο χρόνος όμως περνά γρήγορα και οι ανάγκες συνεχώς μεγαλώνουν.
Είμαστε εδώ όμως και συνεχώς αναζητάμε λύσεις για όλα αυτά που μας απασχολούν.
Να ξέρετε πως έχουμε αρκετές προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα και πολλά όμως ακόμη να κάνουμε για να δούμε το χωριό μας στην θέση που του αξίζει.

Όλοι αγαπάμε το χωριό μας.
Έχουμε όμως την ιδιαιτερότητα να ζούμε και να βιοποριζόμαστε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μακριά από αυτό.

Χρειαζόμαστε στο τιμόνι του χωριού μας έναν άνθρωπο με όραμα, γνώση, εμπειρία, οργανωτικό, διεκδικητικό, που έχει αποδείξει ότι και θέλει και μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες αυτές τις προκλήσεις. 

Σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές μας δίνετε η ευκαιρία να επιλέξουμε αυτόν τον άνθρωπο που θα συνεχίσει με ανιδιοτέλεια και όρεξη για δουλειά να προσφέρει στο χωριό μας όλα αυτά που χρειάζονται.
Πρέπει να ζυγίσουμε τα πράγματα και να επιλέξουμε τον καλύτερο.
Αυτόν που μαζί με μας πιστεύουμε ότι θα διαχειρισθεί καλύτερα το μέλλον του χωριού μας.

Και το αξίζουμε και το μπορούμε να πάμε ένα βήμα ακόμη ποιο μπροστά τον τόπο μας. Τώρα που ξεκινήσαμε δεν χωρούνε ούτε πειράματα ούτε πισωγυρίσματα
Θέλοντας να συνεχίσουμε αυτή την πορεία ζητώ εκ νέου την εμπιστοσύνη σας για μια ακόμα δυναμική πενταετία με όρεξη για δουλειά και όραμα για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Σας ευχαριστώ
– Ο – Πρόεδρος της Κοινότητας Αβδέλλας
Δερπάνης Γ. Δημήτριος

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.