Δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννας Βαγενά για τις αποκαλύψεις και τα ευρήματα του αρχαίου ναού στο Μπεζεστένι

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννας Βαγενά για τις αποκαλύψεις και τα ευρήματα του αρχαίου ναού στο Μπεζεστένι

Με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα τις σημαντικές αποκαλύψεις και τα ευρήματα  του αρχαίου ναού στο Μπεζεστένι, που πιθανότατα ανήκουν στο ναό της Αθηνάς Πολιάδος και φέρνουν στο φως οι εργασίες της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Πρόκειται για ένα σημαντικότατο εύρημα, το οποίο μπορεί να αποτελέσει στοιχείο και πόλο έλξης επισκεπτών στην πόλη μας.

Σύμφωνα με τις δήλωσης της Εφόρου Αρχαιοτήτων Λάρισας, κ. Σταυρούλας Σδρόλια: «εντοπίστηκαν σημαντικά ευρήματα και πολλές ενδιαφέρουσες πτυχές της ιστορίας της πόλης από την αρχαία, τη ρωμαϊκή και την οθωμανική περίοδο».

Το νέο μνημείο που ανακαλύπτεται, μαζί με τη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου και το Ά Αρχαίο Θέατρο, θα μπορούν να αναδείξουν την περιοχή και την πόλη της Λάρισας ως έναν από τους κορυφαίους ιστορικούς, αρχαιολογικούς προορισμούς της Ελλάδος.

Προσωπικά, περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία και την ολοκλήρωση και λειτουργία του Αρχαίου θεάτρου μας, πράγμα για το οποίο εργάστηκα κι εγώ με τις μικρές μου δυνάμεις. Η πόλη μας η Λάρισα, θα μπορεί τότε να πραγματοποιεί το δικό της μεγάλο ετήσιο θεατρικό φεστιβάλ, που άξια μπορεί να υπηρετήσει.