Η Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος στη Λάρισα

HomeΛΑΡΙΣΑ

Η Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος στη Λάρισα

σαμερ εκλογες τυρναβοσ

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Χριστού Λαρίσης χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιερώνυμος, συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας κ. Νεκταρίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ότι ο Χριστός φεύγοντας υποσχέθηκε πως δεν θα μας αφήσει ορφανούς και πως θα στείλει Άλλον ο οποίος θα μας φροντίσει και θα μας οδηγήσει σε όλη την αλήθεια γι’ αυτό και οι μαθητές σήμερα έφυγαν χαρούμενοι, όχι μόνο βλέποντας την δόξα του Χριστού καθώς αναλαμβανόταν αλλά κυρίως διότι βεβαιώθηκαν ότι δεν θα τους εγκαταλείψει ποτέ ακόμα κι αν χωρίζονται σωματικά, προσωρινά.

Η εορτή της Αναλήψεως είναι η δόξα της ανθρώπινης φύσης κι αυτή την δόξα την προσφέρει ο Χριστός σε όλους όσους την επιθυμήσουν, την προωθήσουν και εργαστούν πνευματικά στη ζωή τους για αυτήν.

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.