Δείτε τις Ιαματικές Πηγές στο Κόκκινο Νερό του Δήμου Αγιάς μόνο στο ΤΡ (βίντεο)

HomeΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δείτε τις Ιαματικές Πηγές στο Κόκκινο Νερό του Δήμου Αγιάς μόνο στο ΤΡ (βίντεο)

Το ιαματικό νερό με τις «θαυματουργές» ιδιότητες

Πόλος έλξης το Κόκκινο Νερό με το ιαματικό νερό στον Δήμο Αγιάς

 

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών νερών ήταν γνωστές, ήδη, από τους αρχαίους χρόνους. Σύμφωνα με τον Λατίνο ιστορικό Πλιόνιο ο οποίος είπε ότι «εάν κάποιος ρίξει στο σιντριβάνι των Ευρυμενών ένα χρυσό κόσμημα αυτό θα μετατραπεί σε πέτρα…» εικάζεται ότι υπάρχει πιθανότητα στο Κόκκινο Νερό να βρισκόταν η αρχαία πόλη Ευρυμένες.

Το Κόκκινο Νερό είναι οικισμός του Δήμου Ευρυμενών μέσα σε ψηλά πλατάνια και βρίσκεται στους πρόποδες του Κισσάβου, πήρε το όνομά του από την Ιαματική πηγή που αναβλύζει λίγο έξω από τον οικισμό κατευθυνόμενοι από τον οικισμό προς το Στόμιο. Το χρώμα του οφείλεται στα υδροξείδια του σιδήρου που χρωματίζουν τις πέτρες στο πέρασμά του.

Η θερμοκρασία του νερού στο Κόκκινο Νερό είναι 17 βαθμούς Κελσίου και επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό το επισκέπτονται τους θερινούς μήνες για λουτροθεραπεία και ποσιθεραπεία αφού είναι από τα λιγοστά στην Ελλάδα, πόσιμα ιαματικά νερά πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία.


Ειδικοί υδρογεωλόγοι έχουν αναφερθεί στις πηγές του Κόκκινου Νερού ως αξιόλογες ως προς το χημισμό τους, και στοιχεία όπως όξινη – οξυανθρακική, ασβεστούχος, μαγνησιούχος και μεταλλική σιδηρούχος.

Στοιχεία όπως ο χημισμός των νερών, οι παροχές, το περιβάλλον και η υποδομή στον ευρύτερο χώρο των πηγών κάνουν το Κόκκινο Νερό σημαντικό προορισμό για τους επισκέπτες που θέλουν να κάνουν λουτροθεραπεία.

Τα τελευταία χρόνια στο Θεσσαλικό χωριό κτίστηκαν τέσσερις μικρές πέτρινες δεξαμενές ειδικές για λουτροθεραπεία και έργα ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου για πιο ευχάριστες στιγμές διαμονής των επισκεπτών 

Το ειδικά διαμορφωμένο μονοπάτι σας οδηγεί στην Κολυμβήθρα με εξαιρετικά παγωμένο ιαματικό νερό, που αποτελεί και αξιοθέατο της περιοχής.

 

Η ποσιθεραπεία βοηθάει σε μία σειρά από παθήσεις του ουροποιητικού και γαστρεντερικού συστήματος με το να διαλύει τις πέτρες στα νεφρά και στη χολή και να λειαίνει τις πέτρες του ουροποιητικού. Άλλες παθήσεις είναι η οστεοαρθρίτιδα, η δυσκοιλιότητα, η δυσπεψία, η ήπια γαστρίτιδα και η εντερίτιδα.

Στο Κόκκινο Νερό κάθε χρόνο καταφθάνουν επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό βρίσκεται μόνο 70 χιλιόμετρα από τη Λάρισα και 18 χιλιόμετρα από τον Αγιόκαμπο.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί στο TirnavosPress Web TV :

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.