
«Χρυσός» βαθμός στη Λεωφόρο – Η ΑΕΛ κοίταξε στα μάτια τον Παναθηναϊκό (1-1)
Ισόπαλη 1-1 αναδείχθηκε η ΑΕΛ απέναντι στον Παναθηναϊκό στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Super League, παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό που θα μπορούσε να είχε μετατραπεί ακόμη και σε νίκη.
Οι «βυσσινί» πραγματοποίησαν εξαιρετική και απόλυτα ανταγωνιστική εμφάνιση, δείχνοντας από τα πρώτα λεπτά ότι δεν πήγαν στη Λεωφόρο για παθητικό ρόλο. Η πρώτη προειδοποίηση ήρθε στο 17’, με συνεργασία Σαγάλ και Σίστο και τελική προσπάθεια του Ατανάσοφ που πέρασε άουτ. Στο 30’ η κεφαλιά του Μπατουμπινσικά έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 37’ ο Λαφόντ μπλόκαρε το σουτ του Μασόν.
Η επιμονή της ΑΕΛ δικαιώθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 46’, ο Λούμπο Τούπτα βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, πέρασε τους αντιπάλους του και με ψύχραιμο τελείωμα έγραψε το 0-1, πετυχαίνοντας το τρίτο του φετινό γκολ.
Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη δεν περιορίστηκε εκεί. Στο 63’ ο Τούπτα άγγιξε το 0-2, όμως στην πρώτη προσπάθεια τον σταμάτησε ο Λαφόντ και στη δεύτερη ο Κάτρης απομάκρυνε σωτήρια πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Η φάση αυτή αποδείχθηκε κομβική, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 67’, ο Τάσος Μπακασέτας ισοφάρισε με δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.
Στα εναπομείναντα λεπτά, η ΑΕΛ διαχειρίστηκε σωστά τον ρυθμό, έδειξε συγκέντρωση και κράτησε τον βαθμό, φτάνοντας τους 20 στο πρωτάθλημα και αυξάνοντας τη διαφορά από τον Αστέρα Τρίπολης στους τέσσερις βαθμούς. Παράλληλα, ισοβαθμεί με Κηφισιά και Ατρόμητο, παραμένοντας γερά στο παιχνίδι της παραμονής.
Η εικόνα της ΑΕΛ στη Λεωφόρο άφησε υποσχέσεις: οργάνωση, ταχύτητα στην αντεπίθεση και ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο. Με τέτοιες εμφανίσεις, οι «βυσσινί» δείχνουν πως μπορούν όχι μόνο να παλέψουν, αλλά και να διεκδικήσουν περισσότερα στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

