Αυξάνεται περισσότερο η αστάθεια σήμερα Τετάρτη στη Θεσσαλία

HomeΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αυξάνεται περισσότερο η αστάθεια σήμερα Τετάρτη στη Θεσσαλία

σαμερ εκλογες τυρναβοσ

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια θα αυξηθεί στα ηπειρωτικά μακριά από τη θάλασσα και εκεί θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες αργά το απόγευμα θα σταματήσουν παντού και ο καιρός θα βελτιωθεί. Επισημαίνεται ότι και πάλι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα όλης της ηπειρωτικής χώρας από τη Φλώρινα έως τη Καλαμάτα μακριά από τη θάλασσα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη σε τμήματα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ το πολύ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και έως 22 με 25 στα υπόλοιπα νησιώτικα παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πρώτα στα ορεινά κυρίως των Τρικάλων της Καρδίτσας της περιοχής Φαρσάλων Ελασσόνας και Αγίας και ενδεχομένως αργά το απόγευμα για λίγο και σε κάποια πεδινα τμήματα μακριά από τη θάλασσα καθώς και στο Πήλιο και την Όθρυς με γρήγορη βελτίωση αργά το απόγευμα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης στις προαναφερθείσες περιοχές φαινομένων είναι μέτρια εως μεγάλη.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχουν πιθανότητες εκδήλωσης σύντομων καταιγίδων κυρίως στα γύρω ορεινά και ημιορεινά από την πόλη με πολύ μικρή πιθανότητα να επηρεαστεί αυτή.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ μόνο στα θαλάσσια τμήματα μεστροφή αργά το βράδυ σε νοτιοανατολικούς ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνο στη Μαγνησία από 11 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 15 έως 24.

++++++++++++++++

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία τη Θεσσαλία την Ήπειρο τη Θράκη και τη βόρεια Στερεά και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδεςμε βελτίωση αργά το απόγευμα προς τις βραδινές ώρες. Τα φαινόμενα να είναι ενδεχομένως ισχυρά σε τμήματα της Μακεδονίας και των ορεινών της Ηπείρου. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μέτρια ως μεγάλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα πελάγη και ασθενείς στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 26 με 29 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά  και έως 23 με 25 στα υπόλοιπα πεδινά παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πρώτα στα ορεινά τμήματα της περιφέρειας και ενδεχομένως στη συνέχεια για λίγο και σε κάποια πεδινά τμήματα κυρίως στις ευρύτερες περιοχές Καλαμπάκας Ελασσόνας Τρικάλων Καρδίτσας Αγίας και Τυρνάβου με γρήγορη βελτίωση προς το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά και ημιορεινά στα βόρεια και δυτικά της πόλης με πολύ μικρή πιθανότητα επηρεασμού αυτής.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 2 μποφόρ στα πεδινά και νοτιοανατολικοί το απόγευμα ασθενείς σε όλες τις περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Βελεστίνου στη Μαγνησία από 12 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 26.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Πιστοποιημένος με ΑΡΙΣΤΑ προγνώστης καιρού!!

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.