Οι κουραμπιέδες είναι το σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων και ο κορμός μωσαϊκό με κουραμπιέδες είναι το γλυκό που κάνει την εμφάνισή του προς το τέλος των γιορτών!

Αν λοιπόν σου έχουν περισσέψει κουραμπιέδες μη στεναχωριέσαι σου έχουμε τη λύση για να τους αξιοποιήσεις όπως πρέπει! Φτιάξε μοναδικό κορμό μωσαϊκού χρησιμοποιώντας λίγα υλικά σε συνδυασμό με τους κουραμπιέδες μια συνταγή εμπνευσμένη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Πώς; Δες βήμα βήμα τη συνταγή από το argiro.gr.

Θα χρειαστείς για τον κορμό

  • 200 γρ. κουραμπιέδες (χωρίς την άχνη)
  • 125 γρ. μαλακό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 40 γρ. κακάο άγλυκο
  • 40 γρ. κονιάκ ή γάλα
  • 100 γρ. λιωμένη σοκολάτα
  • 50 γρ. χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης
  • λίγη άχνη για το τελείωμα

Εκτέλεση

  • Με ένα μαχαίρι βγάζουμε την άχνη από τους κουραμπιέδες.
  • Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια τους κουραμπιέδες σε χοντρά κομμάτια.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια ωραία σοκολατένια ζύμη για σαλάμι σοκολάτας.
  • Στρώνουμε 2 κομμάτια μεμβράνη στον πάγκο.
  • Βάζουμε επάνω τη ζύμη μας και τη ρολάρουμε δίνοντάς της σχήμα από σαλάμι.
  • Παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει ή για 1 ώρα στην κατάψυξη.
  • Αφαιρούμε την μεμβράνη και κυλάμε το σαλάμι σοκολάτας πάνω στην άχνη, να καλυφτεί καλά με τη ζάχαρη.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagram, Google NewsYouTube και Twitter.

πηγή