
Άρση περιορισμών κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε Τρίκαλα και Καρδίτσα
Με νεότερες αποφάσεις των κατά τόπους Διευθύνσεων Αστυνομίας, αίρονται οι προσωρινοί περιορισμοί που είχαν τεθεί στην κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, κατόπιν των δυσμενών καιρικών συνθηκών των προηγούμενων ημερών.
Νομός Τρικάλων
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 21ης Ιανουαρίου 2026, γνωστοποιείται ότι από τις 08:00 το πρωί της Πέμπτης 22 Ιανουαρίου 2026, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, ήρθη η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος (φορτηγών, λεωφορείων κ.λπ.) μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων.
Η άρση αφορά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο τμήμα από το 28ο χιλιόμετρο (κόμβος Μουργκανίου) έως το 65ο χιλιόμετρο (Ανισόπεδος Κόμβος Μαλακασίου). Στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα η κυκλοφορία όλων των οχημάτων διεξάγεται πλέον κανονικά και δεν απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων ανάλογων μέσων.
Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Τρικάλων παραμένει υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή ισοδύναμα μέσα, εφόσον δεν φέρουν ειδικά ελαστικά.
Νομός Καρδίτσας
Παράλληλα, σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων (21-01-2026), η Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας γνωστοποιεί ότι ήρθη η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, καθώς και η υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή άλλων ανάλογων μέσων.
Η απόφαση αφορά το τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος (Ε-65), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τη χιλιομετρική θέση 72,346 (Ανισόπεδος Κόμβος Σοφάδων) έως και τη χιλιομετρική θέση 46,900.



