HomeΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κατρούγκαλος

Η υποψηφιότητά του κ. Κατρούγκαλου έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο, παραμένει κανονικά σε ισχύ

Αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Κατρούγκαλος

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την εκλογική μάχη μετά το σάλο από τις δηλώσεις του για αύξηση των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Με ανακοίνωσή του στο twitter ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία και δηλώνει πως αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή του τοποθέτηση και αποσύρεται από την εκλογική μάχη.

Κατρούγκαλος: Αποσύρομαι από την εκλογική μάχη

Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ‘κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές. Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές;
Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την απόσυρση Κατρούγκαλου

Η μεσαία τάξη, με μεγάλες θυσίες, πλήρωσε πανάκριβα την κρίση και τις αλαζονικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη που δεν νοιάστηκε. Η μεσαία τάξη λοιπόν μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται.
Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι απόλυτα σαφές ως προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη.
Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή.
Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του.

Σάλος με τη δήλωση Κατρούγκαλου

Η δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου σε χθεσινή εκπομπή του Blue Sky προκάλεσε σάλο και σοκ στους ελεύθερους επαγγελματίες, με τις επαγγελματικές ενώσεις να εκδίδουν η μία μετά την άλλη ανακοινώσεις ξορκίζοντας την επαναφορά αυτή της ρύθμισης που είχε σαν συνέπεια την δήμευση των εισοδημάτων τους κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ερωτήθηκε χθες στην εκπομπή του Blue Sky που ήταν καλεσμένος από τον Αδωνι Γεωργιάδη αν σκοπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση επανακλογής του να επαναφέρει τον νόμο Κατρούγκαλου για χαράτσι 20% στις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών, με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ευθέως ναι.

Η προσπάθειά του λίγο αργότερα και μετά τον ήδη μεγάλο σάλο που είχε προκληθεί, να τα μαζεύει, λέγοντας ότι εξέφραζε προσωπικές απόψεις, δεν κατάφερε ούτε τις εντυπώσεις να αμβλύνει ούτε και τον φόβο στους ελεύθερους επαγγελματίες να κατευνάσει, με τις επαγγελματικές ενώσεις να συνεχίζουν να εκδίδουν ανακοινώσεις καταδικάζοντας την πρόθεση αυτή και θυμίζοντας τις συνέπειες που είχε η εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.

Η ΝΔ από το πρωί μιλά για αποκάλυψη του σχεδίου φοροεπιδρομής του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να στηριχτεί το πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας.

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αθήνας μετά τη δήλωση απόσυρσης Κατρούγκαλου

Ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης «Αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται διαδικασία απόσυρσης. Τα ψηφοδέλτια είναι στους εκλογικούς σάκους. Κάποιοι αντιπρόσωποι θα έχουν πάρει τους σάκους. Στα ψηφοδέλτια του Βορείου Τομέα θα υπάρχει το όνομα του Κατρούγκαλου. Αν τον ψηφίσουν και εκλεγεί, είναι δικό του θέμα αν θα παραιτηθεί. Αυτό είναι δικό του θέμα».

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagram, Google News, YouTube και Twitter.

ΠΗΓΗ