Απόλυτη καταστροφή στον Σκλαβενίτη και το πρατήριο καυσίμων

HomeΛΑΡΙΣΑ

Απόλυτη καταστροφή στον Σκλαβενίτη και το πρατήριο καυσίμων

σαμερ εκλογες τυρναβοσ

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που άφησε στο πέρασμα του ο Πηνειός ποταμού στο χώρο του Σκλαβενίτη
εκεί που μέχρι πριν από μερικές μέρες υπήρχε ένα ποτάμι. Η εικόνα είναι συγκλονιστική. Ο χώρος του σούπερ μάρκετ, το μεγάλο πάρκινγκ και το πρατήριο υγρών καυσίμων είναι αγνώριστα μετά το κλείσιμο του ποταμιού. 

 

Η επόμενη ημέρα βρίσκει τα καταστήματα υπό διάλυση με ζημιές πολλών ευρώ. Το πρατήριο υγρών καυσίμων που στεγαζόταν στο χώρο όπως δήλωσε ο υπεύθυνος έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Μέσα στις γεμάτες δεξαμενές με βενζίνη και πετρέλαιο έχουν μπει νερά, χώματα και ψάρια. Αδύνατο να μετρηθεί πόσα καύσιμα έχουν διαρρεύσει στον κάμπο και στο ποτάμι. Από τις 12 αντλίες έχουν ξηλωθεί και οι 12 αλλά στο χώρο υπάρχουν μόνο 2 με τις μάνικες πεταμένες στο έδαφος. Τελευταίος έφυγε ο υπεύθυνος του πρατηρίου καυσίμων αφού προσπάθησε να βάλει σακούλες στα καπάκια των δεξαμενών. Τα καπάκια αυτά αναφέρει ήταν τόσο βαριά που δεν άντεξε για πολύ ενώ τα νερά ανέβαιναν με ορμή. Τα πάντα γύρω κατεστραμμένα γραφεία, εγκαταστάσεις, υδραυλικά ακόμα και η αποχέτευση. Οι αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο του tirnavospress.gr που βρέθηκε στο σημείο το πρωί της Παρασκευής αποτυπώνουν την καταστροφή:

 

Κομμάτια ασφάλτου έχουν μεταφερθεί από το νερό πολλά μέτρα μακριά και ο χώρος είναι γεμάτος ψάρια. Σίδερα λύγησαν, αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί, οι κατασκευές του χώρου στάθμευσης είναι πλέον μια άμορφη μάζα και στο χώρο των καταστημάτων υπάρχει μόνο λάσπη και δυσοσμία. Το οδόστρωμα κουνιέται και δίνει την αίσθηση ότι από κάτω υπάρχει νερό πολύ νερό. Και μόνο να είναι εκεί κάποιος είναι επικίνδυνο. Από πληροφορίες μαθαίνουμε ότι η εταιρεία Σκλαβενίτης σκέφτεται να κατεδαφίσει όλο το συγκρότημα και να το κτίσει από την αρχή με μια διαφορά ότι το νέο κτίριο θα κατασκευαστεί υπερυψωμένο πάνω από 2 μέτρα ενώ το νερό έφτασε τα 3 μέτρα μέχρι την Πέμπτη.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.