Αποκλειστικό: Κακοποίηση ζώων σε κτηνοτροφική μονάδα στο Τύρναβο (βίντεο)

HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκλειστικό: Κακοποίηση ζώων σε κτηνοτροφική μονάδα στο Τύρναβο (βίντεο)

Αποτροπιασμό προκαλεί κακοποίηση ζώων στην περιοχή κοντά στο Δαμάσι Τυρνάβου. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου. 

 

 

Μπροστά σε κακοποίηση αλόγων και κουταβιών βρέθηκε κάτοικος της περιοχής του Τυρνάβου σε επίσκεψη του προ ημερών σε κτηνοτροφική μονάδα. Στην καταγγελία του αποκλειστικά στο tirnavospress.gr αναφέρει τα εξής:

Δυο νεαρά άλογα, τους είχαν δέσει τα μπροστινά τους πόδια μια βάναυση πρακτική που ονομάζεται παστουρωμα με σκοπό να μην κινούνται ελεύθερα στο χώρο για να μην απομακρύνονται.

Σε ερώτηση στον κτηνοτρόφο γιατί κακοποιεί έτσι τα όμορφα περήφανα ζώα η απάντηση του σοκάρει…

”Για να μην φύγουν! ας έρθουν οι οικολόγοι να τα φυλάξουν.” Ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος διαθέτει περιφραγμένη έκταση από όσα πληροφορηθήκαμε με πάνω από 100 στρέμματα αλλά προφανώς επέλεξε την εύκολη λύση.

 

Το παστούρωμα προκαλεί τραύματα στα πόδια του ζώου αφού από την φύση του αδυνατεί να κινήσει φυσιολογικά τα πόδια του. Επιπλέον τα περήφανα όμορφα άλογα δεν είχαν πρόσβαση σε τροφή και νερό παρά μόνο μια φορά την ημέρα, ήταν όλη μέρα μέσα στις πέτρες και φανερά αδυνατισμένα.

Παρόλες τις προτροπές και τις επισημάνσεις δεν ελευθέρωσε τα άλογα παρόλο που γνωρίζει για τις βαρύτατες ποινικές συνέπειες. Το παστούρωμα αποτελεί βαρύτατη μορφή κακοποίησης καθώς τα ζώα δένονται από πολύ μικρές ηλικίες. Οι κτηνοτρόφοι δένουν τα πόδια των ζώων αμέσως μετά τον απογαλακτισμό τους  και περνούν όλη τους την ζωή έχοντας μεγάλες δυσκολίες στην παραμικρή τους κίνηση.

 

Αλλά λίγο πιο μέσα ήρθε μπροστά σε ένα ακόμη πιο αποτρόπαιο θέαμα. 4 μικρά πανέμορφα κουταβάκια ηλικίας 2 μηνών είχαν όλα κομμένες τις ουρές και τα αυτιά τους με εμφανή τα σημάδια της κοπής με ψαλίδι και αιμορραγούσαν.

Η εξήγηση του ήταν για να μην τρομάζουν τα πρόβατα από το κούνημα της ουράς των σκυλιών. Οι γενικότερες συνθήκες στη συγκεκριμένη μονάδα είναι άθλιες και για τα παραγωγικά ζώα με μεγάλο όγκο κοπριάς και πολύ υγρασία.

Στον υπαίθριο χώρο υπήρχαν νεκρά ζώα που τα είχαν κατασπαράξει τα σκυλιά της μονάδας ακόμη και μικρά νεογέννητα αρνάκια και κατσικάκια που νεκρά είχαν δοθεί στα σκυλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν και αλλά νεογέννητα κουτάβια που ο κτηνοτρόφος τα έβαλε σε τσουβάλι και τα πέταξε σε χαντάκι.

Οι ιδιοκτήτες των ζώων είναι υποχρεωμένοι βάση του Νόμου 4830/2021 αλλά και της ηθικής να παρέχουν στα ζώα τους σωστές συνθήκες διαβίωσης. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα έπρεπε να διατηρούν ζώα.

Η κατάσταση αυτή δεν συνάδει με τον Ελληνικό Πολιτισμό ούτε με την πραγματικότητα μιας υποτιθέμενης Ευρωπαικής χώρας και αποτελεί μελανό σημείο της συμπεριφοράς των Ελλήνων απέναντι στα ζώα.

Τέλος να επισημάνουμε πως ο μάρτυρας της κακοποίησης ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου.

 

Σχετικές Εικόνες:

Verified by MonsterInsights