HomeΠαιδί - Εκπαίδευση

«Από το αλεύρι στην επιχειρηματικότητα»: Μαθητές του Γυμνασίου Αμπελώνα γνωρίζουν την τέχνη της αρτοποιίας

«Από το αλεύρι στην επιχειρηματικότητα»: Μαθητές του Γυμνασίου Αμπελώνα γνωρίζουν την τέχνη της αρτοποιίας

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Δράσεις Ενεργού Πολίτη» στη Β’ Γυμνασίου, με θέμα τη νεανική επιχειρηματικότητα, το Γυμνάσιο Αμπελώνα πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση, προσκαλώντας τον αρτοποιό κ. Γκαμπέτα Αστέριο να μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία του με τους μαθητές.

Ο κ. Γκαμπέτας, με πολυετή πείρα στον χώρο της αρτοποιίας, παρουσίασε στους μαθητές τα βασικά στάδια παραγωγής ψωμιού και αρτοσκευασμάτων, τη σημασία της ποιότητας των πρώτων υλών, καθώς και τις απαιτήσεις του επαγγέλματος. Μέσα από μια διαδραστική προσέγγιση, ανέδειξε όχι μόνο την τεχνική, αλλά και την επιχειρηματική διάσταση της αρτοποιίας, τονίζοντας τη σημασία της καινοτομίας και της αφοσίωσης στη δουλειά.

Οι μαθητές, έχοντας προετοιμαστεί εκ των προτέρων, υπέβαλαν ερωτήσεις που κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την οικονομική βιωσιμότητα ενός αρτοποιείου μέχρι τις σύγχρονες τάσεις στον χώρο της αρτοποιίας. Η συζήτηση εξελίχθηκε σε έναν γόνιμο διάλογο, γεμάτο ιδέες και προβληματισμούς για τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Η δράση αυτή απέδειξε πως η σύνδεση της εκπαίδευσης με την πραγματική οικονομία και την επαγγελματική προοπτική μπορεί να εμπνεύσει τους νέους να αναζητήσουν ευκαιρίες δημιουργίας και εξέλιξης. Το σχολείο μας συνεχίζει να ενθαρρύνει τη διάδραση με επαγγελματίες και την καλλιέργεια επιχειρηματικής σκέψης, δείχνοντας πως η γνώση αποκτά μεγαλύτερη αξία όταν συνδέεται με την πράξη.

Το Γυμνάσιο Αμπελώνα εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον αρτοποιό κ. Γκαμπέτα Αστέριο για την ενδιαφέρουσα παρουσίασή του. Με την εμπειρία και τις γνώσεις του, κατάφερε να μεταδώσει στους μαθητές την ουσία και τη σημασία του επαγγέλματος της αρτοποιίας, προσφέροντάς τους χρήσιμες πληροφορίες και νέες προοπτικές.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στα social media: FacebookInstagramGoogle News, YouTube,  X  και  TikTok. Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.