Απαράδεκτες συνθήκες στο νηπιαγωγείο Φαλάνης

HomeΤΟΠΙΚΑ

Απαράδεκτες συνθήκες στο νηπιαγωγείο Φαλάνης

Κομματική Οργάνωση Βάσης Φαλάνης του ΚΚΕ

σαμερ εκλογες τυρναβοσ

Επανερχόμαστε στο πρόβλημα των σχολικών υποδομών στην περιοχή μας το οποίο έχουν αναδείξει με τους αγώνες τους οι σύλλογοι γονέων των σχολειών καθώς επίσης σωματεία και άλλοι φορείς. 

Λίγο καιρό μετά την επικίνδυνη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στην ψευδοροφή του ενός από τα δύο κτήρια στο Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης στο οποίο δρομολογούνται πλέον εργασίες κάτω από την πίεση των διεκδικήσεων του λαού μας, διαμορφώνονται επικίνδυνες συνθήκες και στο νηπιαγωγείο. 

Η κατάσταση με τα τεχνικά προβλήματα, τις παλιές υποδομές στην θέρμανση, το ταβάνι που στάζει σε ένα «γερασμένο» σχολικό κτήριο είναι γνωστή στις οικογένειες των μικρών μαθητών. Μετά την πρόσφατη κακοκαιρία είναι πλέον φανερό πως το νερό που στάζει έχει πλησιάσει επικίνδυνα τις λάμπες της οροφής, ζήτημα που εγκυμονεί κινδύνους για βραχυκύκλωμα και πυρκαγιά. Η συγκεκριμένη αίθουσα είναι αρκετά στενή σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών και δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου.    

Το μπαλάκι ευθυνών μεταξύ υπηρεσιών του Δήμου Λάρισας πρέπει να σταματήσει και να δοθεί τώρα λύση σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Η βασική ευθύνη είναι της Δημοτικής Αρχής που δεν έχει δρομολογήσει συγκεκριμένες ενέργειες ενώ το ζήτημα είναι γνωστό εδώ και καιρό, ενώ τα θέματα της ασφάλειας στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στους χώρους δουλειάς, στις μετακινήσεις κ.α. απασχολούν έντονα το σύνολο του λαού τους τελευταίους μήνες. 

Η παράταξή μας στους σιδηροδρομικούς έγραφε σε ανακοίνωσή της λίγο πριν το έγκλημα στα Τέμπη «Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται». Τα λόγια αυτά μας συγκλόνισαν και μας στιγμάτισαν, οι ανάγκες και η ασφάλεια των οικογενειών μας δεν παίζονται στον «τζόγο» της ανάπτυξής τους. Τα έργα αντισεισμικής θωράκισης και συντήρησης των δημόσιων κτηρίων δεν είναι ανταποδοτικά και δεν έχουν κέρδος γι’ αυτό και δεν είναι επιλέξιμα. Αυτήν είναι η στρατηγική όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, οι αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των τοπικών διοικήσεων που πιστά τις εφαρμόζουν έχουν φέρει την κατάσταση ως εδώ.

Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες του συλλόγου γονέων, άλλων σωματείων και φορέων για τα ζητήματα της σχολικής στέγης. Θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε για να πιέσουμε στην κατεύθυνση άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο σχολείο. 

Καλούμε τον λαό της Φαλάνης να βγάλει συμπεράσματα για το ποιοι είναι στην θέση του απολογητή αυτής της άθλιας κατάστασης και ποιοι σε θέση μάχης για τις λαϊκές ανάγκες χωρίς να έχουν δεσμεύσεις στο κεφάλαιο και τους εκφραστές του. 

Η οργή όλων να γίνει οργανωμένος αγώνας και να εκφραστεί μαζικά στις κάλπες στις 21 Μάη κάνοντας την έκπληξη. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με ΚΚΕ δυνατό!

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramGoogle News, YouTube και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.