Αντιπολίτευση κατά μέτωπο: “Πινόκιο” η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου – Κατηγορίες για έργα, αναθέσεις & τέλη

Κατηγορίες-φωτιά για απευθείας αναθέσεις, έργα που «βαφτίζονται» νέα και αυξήσεις τελών – Πολιτική κόντρα χωρίς φρένα στον Τύρναβο ενόψει Αποκριών.

Σε μετωπική σύγκρουση με τη Δημοτική Αρχή περνά η Νέα Δημοτική Κίνηση Τυρνάβου, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση με αφορμή απευθείας ανάθεση ύψους 1.800 ευρώ για αποκριάτικες στολές. Με αιχμηρό ύφος και βαριές καταγγελίες, η παράταξη κατηγορεί τη διοίκηση του Δήμου Τύρναβος για «παραπληροφόρηση, αλλοίωση στοιχείων και πολιτική υποκρισία», προτείνοντας σκωπτικά στους αιρετούς να ντυθούν φέτος… Πινόκιο.

Ανοιχτή Πρόταση για τη Στολή της Δημοτικής Αρχης Τυρνάβου “ΠΙΝΟΚΙΟ”

Προς: Τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους Τυρνάβου

Κύριε Δήμαρχε, Με αφορμή την πρόσφατη απευθείας ανάθεση, ύψους 1.800 ευρώ, για τις αποκριάτικες στολές της Δημοτικής Αρχής, η «Νέα Δημοτική Κίνηση» καταθέτει μια πρόταση που δεν είναι απλώς οικονομική, αλλά κυρίως… ταιριαστή. Σας προτείνουμε φέτος να ντυθείτε… Πινόκιο.

Είναι ένα θέμα που συνάδει απόλυτα με τα αναρίθμητα ψέματα, την αλλοίωση της πραγματικότητας και το ταλέντο σας στην αφήγηση παραμυθιών, όπως αποδείξατε στην τελευταία σας επιστολή. Ας δούμε, λοιπόν, γιατί η μύτη σας θα έπρεπε ήδη να έχει φτάσει στην είσοδο της πόλης, απαριθμώντας τα ψέματα:

* Το Ψέμα των Αριθμών: Ισχυρίζεστε ότι δαπανούσαμε 1,4 εκατ. ευρώ τον χρόνο σε ιδιώτες για την καθαριότητα και το πράσινο! Πού είναι τα στοιχεία; Οι αριθμοί δεν είναι αποκριάτικο κομφετί για να τους πετάτε στον αέρα.

* Η «Ξεχασμένη» οδός Λαρίσης στον Αμπελώνα: Ένα έργο μελετημένο και συμβασιοποιημένο από εμάς, που έπρεπε να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του ’23. Ο Daniel μας σταμάτησε απο την ολοκλήρωση του…όμως πέρασε , εσείς όμως γιατί μείνατε στάσιμοι;

* Οι Σύμβουλοι και τα «Προνόμια»: Προεκλογικά καταγγέλλατε τις προσλήψεις, αλλά τώρα οι σύμβουλοι πληθαίνουν και τα 2 υπηρεσιακά αυτοκίνητα, που εμείς προμηθευτήκαμε για τις ανάγκες των Υπηρεσιών του Δήμου, τώρα διανυκτερεύουν στις αυλές σας. Τελικά, η άνεση των «δικών μας παιδιών(συγγενείς/κομματικά στελέχη)» κοστίζει ακριβά στον Τυρναβίτικο λαό.

* Έργα «Μακέτες»: Παρουσιάζετε ως δικά σας τα έτοιμα έργα που σας παραδώσαμε, ενώ για όσα αποτυγχάνετε να ολοκληρώσετε, εφεύρατε τον όρο «οριακή απένταξη» όπως κάνατε με τα γήπεδα 7×7 Δαμασίου και Αργυροπουλίου που τελικά τα απεντάξατε. Πείτε την αλήθεια: Προτιμήσατε την εγκατάλειψη από τη σκληρή δουλειά της τροποποίησης.

*Ενημερώνετε τους πολίτες: Καμία ενημέρωση για την Αύξηση στα τέλη στις επιχειρήσεις εκτός σχεδίου με το πρόσχημα ότι αυτοί είναι οι «έχοντες». Αυτό δεν είναι λαϊκή πολιτική, είναι στοχοποίηση της τοπικής οικονομίας.

* Το Ανέκδοτο των Σφαγείων: Από τα πύρινα λόγια της αντιπολίτευσης για μη κλείσιμο μια Διαδημοτικης επιχείρησης, φτάσαμε στην «ιδανική» λύση: Κλείσιμο των σφαγείων και παράδοση των απασχολούμενων ή ωφελούμενων (κτηνοτρόφοι κλπ)σε ιδιώτες! Συγχαρητήρια για τη συνέπεια για άλλη μια φορά!

* Πολιτισμός και ιδιώτες: Παραδώσατε τη διαχείριση άλλης μιας Δημοτικής επιχείρησης, της πισίνας, σε ιδιώτες! Όταν οι ιδιώτες συνεργάζονταν μαζί μας, ήταν πρόβλημα. Όταν συνεργάζονται με τους «συντρόφους», είναι απλώς “Τρίτη”.

* Πρωταθλητές στις Αναθέσεις: Μας κατηγορούσατε για απευθείας αναθέσεις, αλλά καταφέρατε να μας ξεπεράσετε σε χρόνο ρεκόρ, συνεργαζόμενοι μάλιστα και με τους εργολάβους που εσείς οι ίδιοι βαφτίζατε «δικούς μας».

Υ.Γ. 1: Η πολιτική των social media, των αποσπασματικών φωτογραφιών και των «ψηφιακών στρατιωτών» (πολλοί εκ των οποίων δεν είναι καν δημότες) που ασκούν μπούλινγκ με εριστικά σχόλια, δεν αποτελεί διοίκηση. Αποτελεί επικοινωνιακό πυροτέχνημα.

Υ.Γ. 2: Αντί για κάμερες, συνεντεύξεις και έπαρση, σκύψτε πάνω από τα παιδιά που αντιμετωπίζουν δικογραφίες από το περσινό Καρναβάλι. Χρειάζονται στήριξη, όχι φωτογραφίες για likes, ούτε σχόλια στοχοποίησης στα social media! Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, Ο Δήμος Τυρνάβου έχει ιστορία αιώνων και όλες οι δημοτικές παρατάξεις που πέρασαν από την διοίκηση του δήμου άφησαν έργο το οποίο συνεχίστηκε από τους επόμενους που παραλάβανε τη σκυτάλη! Ο Δημος έχει συνέχεια …και δεν ξεκίνησε την ημέρα που καθίσατε στις καρέκλες σας. Είναι φθηνό να κατηγορείτε ποτέ τους προηγούμενους και ποτέ την “κεντρική εξουσία” για καταστάσεις που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε!

Δείξτε την ταπεινότητα που επιβάλλει ο θεσμός. Η έπαρση ταιριάζει μόνο στις σημαίες, όχι στους ανθρώπους. Κλείνοντας, κύριε Δήμαρχε, σας αφήνουμε στην επικοινωνιακή σας μοναξιά ξανά, για να αποσυρθούμε στη δημιουργική μας σιωπή. Εμείς αρνούμαστε να διολισθήσουμε στην αντιπολίτευση του “φτηνού” εντυπωσιασμού και των likes στα social media. Αν άλλοι αρκούνται στο να κυνηγούν μια φωτογραφία από ένα ακούρευτο πάρκο ή μια λακκούβα σε έναν δρόμο για να υπάρξουν πολιτικά, εμείς επιλέγουμε την ουσία και την αξιοπρέπεια. Θα επανέλθουμε δριμύτεροι μόνο όταν το επίπεδο του διαλόγου απαιτεί σοβαρότητα και όχι λαϊκίστικα πυροτεχνήματα.

Καλές Απόκριες – και προσοχή στις μύτες σας!