Η ανοιχτή τιμή στα αχλάδια είναι ο θάνατος του καλλιεργητή

HomeΑΓΡΟΤΙΚΑ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ

Η ανοιχτή τιμή στα αχλάδια είναι ο θάνατος του καλλιεργητή

Χιλιάδες τόνοι αχλάδια σαπίζουν αδιάθετα στο έδαφος

Οι αχλαδοπαραγωγοί Πλατανουλίων και όλης της επαρχίας Τυρνάβου της ποικιλίας κρυστάλλια ή τσακώνικα βρίσκονται σε απελπισία και απογοήτευση. Οι έμποροι δεν προσφέρουν τιμή αγοράς στα κρυστάλλια εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά με αποτέλεσμα τη μείωση κατανάλωσης των νωπών φρούτων.

Αναγκάζονται οι παραγωγοί να τα αποθηκεύσουν στους ψυκτικούς χώρους των εμπόρων με ανοιχτή τιμή, χωρίς να γνωρίζουν πόσα θα πάρουν, πότε θα τα πάρουν και αν τελικά τα πάρουν.

Τα καλλιεργητικά έξοδα δυσβάσταχτα ΔΕΗ, λιπάσματα, πετρέλαιο, εργατικά, κλαδευτικά, φάρμακα, επισκευές γεωργικών μηχανημάτων, κλπ. Γεωργικά εφόδια τα οποία έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι.

Η ανοιχτή τιμή πρωτοεμφανίστηκε φέτος στα αχλάδια και δεν είναι μόνο το γεγονός της εξαφάνισης του κρυσταλλιού από την περιοχή Τυρνάβου (του βασιλιά των αχλαδιών), όπως το αποκαλούν είναι και η οικονομική καταστροφή και εξαθλίωση των καλλιεργητών, με όλες τις αλυσιδωτές συνέπειες της περιοχής μας και κατ’ επέκταση της χώρας. Ζητάμε από την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να σταθούν ΑΡΩΓΟΙ και να δώσουν λύση στο πρόβλημα μας. Ανοιχτή τιμή είναι καταστροφή – εξαθλίωση – εξαφάνιση κάθε παραγωγού.

Αποτέλεσμα αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης την φετινή χρονιά είναι οι εικόνες χιλιάδων τόνων αχλαδιού Κρυστάλλι να έχουν μείνει αμάζευτα και να σαπίζουν.

Το πρόβλημα δημοσιοποιούν μέσω του TirnavosPress οι Συνεταιρισμοί Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατανουλίων και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πλατανουλίων Φρουτοπηγή.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις στο tirnavospress.gr, ακολουθήστε μας στο FacebookInstagramYouTubeGoogle News και Twitter.  Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν: Αναφέρεται ως πηγή το tirnavospress.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά. – Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή – Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.