Ανακοίνωση Αγροτικών Συλλογών Τύρναβου, Αμπελώνα, Δαμασίου, Αργυροπουλίου – Λυγαριάς

HomeΤΥΡΝΑΒΟΣ

Ανακοίνωση Αγροτικών Συλλογών Τύρναβου, Αμπελώνα, Δαμασίου, Αργυροπουλίου – Λυγαριάς

Επικίνδυνη για την υγεία χιλιάδων συμπολιτών μας η απόφαση με καθαρή κυβερνητική ευθύνη της 5ης ΥΠΕ να αποδυναμώσει το Κέντρο Υγείας Τύρναβου μετακινώντας δύο μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Αύριο έχουν σειρά και οι γιατροί. Δίνουν κι άλλο χτύπημα στις ήδη μειωμένες, υποβαθμισμένες υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας Τύρναβου.

Τώρα που ο λαός της περιοχής έχει ανάγκη περισσότερων υπηρεσιών υγείας και φροντίδας δωρεάν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υπονομεύουνε ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας που χρόνια υπολειτουργεί, με το προσωπικό να δίνει καθημερινή μάχη αντιμετωπίζοντας μια σειρά από αντιξοότητες, όπως την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις σε εξοπλισμό. Αυτές οι εγκληματικές αποφάσεις, πρέπει να βρούνε τοίχο αντίστασης και διεκδίκησης από τους αγρότες, από τον εργαζόμενο λαό, από τους επαγγελματίες, από τούς ανέργους, από τους συνταξιούχους, από τις γυναίκες και τούς νέους.

Η προστασία τής υγείας μας να γίνει υπόθεση του λάου. Να στηρίξουμε τα αιτήματα του Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των δημοσίων νοσοκομείων. Οργανωμένα να απαντήσουμε: -Όχι άλλη υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Τύρναβου. -Μέτρα ενίσχυσης των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. -Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. -Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Παίρνουμε μέρος στην 24ωρη πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 26 Νοέμβρη για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας και τα δικαιώματα μας.